5 yılda bin 811 kişiye ‘sağlıkta şiddet’ten hapis cezası

Oktay Evsen

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 5 yıl içinde bin 811 kişinin sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uyguladığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Bakan Koca yanıtında, “Aralık 2015- Eylül 2020 tarihleri arasında sağlık kurum ve kuruluşlarında, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet nedeni ile yapılan Beyaz Kod başvurularının 18 bin 358’inin soruşturması devam etmekte olup, yargılaması sonuçlanan dosyalarda 3 bin 64 adli para cezası, bin 811 hapis cezası verilmiştir” dedi.


AKIL TUTULMASI

CHP'li Gürer, Bakan Koca'nın yanıtıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Sağlıkta şiddet bir akıl tutulması olmalı. Sağlık çalışanları fedakârca zor şartlarda hizmet veriyor. Onlara uygulanan şiddet kabul edilebilir bir durum değil. Sağlık hizmeti almak için gittiği kurumda sağlık sorunu üreterek çözüm arayanların, bu akıl dışı davranışlarının nedenleri, psikolojik açıdan çok yönlü irdelenmesi ve incelenmesi gereken bir durumdur. Sağlıkta şiddeti sıfırlayacak önlemler mutlaka alınmalıdır.”