HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın, Leyla Güven’in açlık grevi için Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na verdiği dilekçeye 50 gündür yanıt verilmedi. Kendisi de Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun kâtip üyesi olan Beştaş, “Hükümet üç maymunu oynamaya devam etse de sorumluluktan kurtulamayacaktır” dedi. Güven’in durumuna ilişkin Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na 9 Ocak 2019 tarihinden bu yana […]

50 gün geçti hâlâ yanıt yok

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın, Leyla Güven’in açlık grevi için Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na verdiği dilekçeye 50 gündür yanıt verilmedi. Kendisi de Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun kâtip üyesi olan Beştaş, “Hükümet üç maymunu oynamaya devam etse de sorumluluktan kurtulamayacaktır” dedi.

Güven’in durumuna ilişkin Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na 9 Ocak 2019 tarihinden bu yana verilen dilekçeye herhangi bir yanıt alamadıklarını belirten Beştaş, dilekçeye bilerek yanıt verilmediğini söyledi. Beştaş, “Ben Meclis İnsan Hakları Komisyon Üyesiyim. Bize gelen tüm başvuruları biz komisyona bildiriyoruz. İnsan Hakları Komisyonu Leyla Güven ile ilgili başvurumuza daha bir yanıt bile vermiş değil. Parlamentonun en temel komisyonu olan ve en temel görevi hak ihlallerine karşı durmak olan komisyon daha bir yanıt bile vermedi. Üstelik yetkimiz de var. Ben komisyonun kâtip üyesiyim yani divandayım. Ama bu yetki kullanılamıyor. Çünkü tek adam rejimi var. Erdoğan bir şey söylemediğinde hiç kimse kendini yetkili ve sorumlu hissetmiyor” diye belirtti.

Öte yandan Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle 111 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in yanı sıra 67 farklı cezaevinde 331 tutuklu ve hükümlünün açlık grevi sürerken, açlık grevlerinin 1 Mart’ta tüm cezaevlerine yayılacağı açıklandı.