500 öğrencili okulda yangın merdiveni yok!

Sercan Sinecan

İzmir Torbalı’da Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) ve ilçe belediyesinden olumsuz rapor almasına rağmen bir okulda eğitim öğretim devam ediyor. Yangın merdiveni olmayan, kolonları hasarlı olan, merdivenleri çürüyen 4 katılı İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaklaşık 50 öğretmen ve 500 öğrenci bulunuyor.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan “Tüm gelişmişlik düzeyini ve kalkınma politikasını ‘inşaat’ üzerine kuran AKP, Aladağ’daki yurt yangınından ders almayan zihniyet, çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi yangın merdiveni olmayan çürük bir binaya mecbur bırakmış! Konut olarak tasarlanmış bir binada eğitim-öğretim faaliyeti sürdüremezsiniz. Derhal öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin can güvenliğinin sağlaması, ardından sağlıklı bir eğitim-öğretim için öğrencilerimize ‘okul’ tahsis etmesi için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u göreve davet ediyorum” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan teknik raporda, binanın mevcut haliyle eğitim-öğretim amaçlı kullanılamayacağı ifade edilerek, binanın yangın kaçış merdivenlerinin olmadığı, şartların 500 öğrencili bir okul için elverişsiz olduğu belirtilmişti.

Torbalı Belediyesi’nin hazırladığı raporda ise, binanın dizaynının konut olarak tasarlanması nedeniyle, yapının uzun süreli, yoğun kullanıma ve hareketli yüke maruz kalınmasının tehlikeli olduğuna dikkat çekilmişti.