500’ün üzerinde Yunanistanlı sanatçı, açlık grevindeki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’le dayanışmak için imza kampanyası başlattı

500'ün üzerinde Yunanistanlı sanatçıdan Grup Yorum çağrısı

İçlerinde Malamas Sokratis, Papakonstantinou Thanasis, Delivorias Fivos, Ypogeia Revmata ve Mystakidis Dimitris gibi isimlerin de bulunduğu 500’ün üzerindeki Yunanistanlı sanatçı, açlık grevinde olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için imza kampanyası düzenledi. 16 Nisan’da başlatılan imza kampanyasının metnini 30 Nisan günü Türkiye Konsolosluğuna gönderen sanatçılar, hazırladıkları metinde İbrahim Gökçek’in taleplerinin karşılanması gerektiğini belirterek, “halkı için şarkı söyleyemeyen, konser yapamayan bir sanatçı zaten ölü sayılır" ifadelerin kullandılar.

Sanatçıların İbrahim Gökçek’le dayanışma çağrısı şöyle:

“Sanatçılara yönelik 16 Nisan’da başlattığımız imza kampanyasında dağıttığımız «Grup Yorum bas gitaristi İbrahim Gökçek ile dayanışma» adlı metni, bugün e-mail’le Türkiye Konsolosluğuna gönderdik.”

İBRAHİM GÖKÇEK’LE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

“Yunanistanda sanatçılar ölüm orucu direnişçisi İbrahim Gökçek ve müzik grubu Grup Yorum ile dayanışmada bulunuyor. Tüm işçiler için çok zor geçen bu süreçte, dayanışmanın bizim gücümüz ve silahımız olduğu mesajını gönderiyor.”

“İbrahim Gökçek mücadelesine devam ediyor. Dayanışma hareketi büyümeli. İmza kampanyasına devam ediyoruz. Şimdiye kadar 550 sanatçı imzaladı, 70 kişilik aydınlar grubu ve onlarca başka işçi. Sendikalara, derneklere ve diğer kitlesel kuruluşlara açıklama yayımlaması ve imza kampanyası başlatmasına çağırıyoruz. Ayrı olan ırmaklar buluşsun ve şiddetli dayanışma nehri olsun."

"Grup Yorum üyesi olan İbrahim Gökçek, 300 günü aşkın bir süredir ölüm orucunda. 3 Nisan'da 288 günlük ölüm orucu sonrasında İbrahim Gökçek’in eylem yoldaşı Helin Bölek şehit oldu. İbrahim Gökçek ölüm orucuna hala devam ediyor. Talepleri:

- Konser yasakları kalksın!

- Grup Yorum'un tüm üyelerini serbest bırakılsın ve onlara karşı açılan yasal takibatlar geri çekilsin!

- İdil Kültür Merkezi ve ofislerindeki polis baskınların durdurulsun!

- Grubun üyeleri "terörle mücadele" listesinden çıkarılsın ve tutuklama emirleri iptal edilsin!

Halkı için şarkı söyleyemeyen, konser yapamayan bir sanatçı zaten ölü sayılır."