510 gündür adalet arayan aileye polisten engel

HABER MERKEZİ

Bisikletçi Umut Gündüz’ün ölümüne yol açan alkollü sürücü Çağdaş Şenyüz’ün tutuksuz yargılanmasına karşı nöbet girişimi engellendi. Meclis önünde yapmak istediği adalet nöbeti engellenen baba Menderes Gündüz, “510 gündür adalet arıyoruz, karşılık bulamıyoruz” dedi. Polis Menderes Gündüz’ü ablukaya aldı, gazetecilerin haber takibi yapmasını da engelledi. Bunun üzerine Güvenpark’a geçerek açıklama yapan Gündüz, “Bizden bu katilleri affetmemizi bekliyorlar” diye konuştu.


Çağdaş Şenyüz’ün somut deliller ışığında kasten öldürmek suçundan yargılanması gerekirken, bilinçli taksirle öldürmekten yargılandığını belirten Gündüz, ilk günden beri hukukun üstünlüğü ve adalet talebini dile getirdiklerini vurguladı. Gündüz, Şenyüz’ün korunduğuna işaret ederek, “Bu kararı veren savcılar ve hâkimler, yaptığınız bu hukuksuzluğun karşısında sizi hak ettiğiniz yere göndereceğiz. Siz katilleri koruyorsunuz” dedi.

‘ENGELLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ’

Türkiye’de onlarca acılı ailenin adalet arayışını sürdürdüğüne dikkat çeken Gündüz, şöyle konuştu: “Hukukun üstünlüğü için biz acılı anne ve babalar ön saflarda yer alacağız. Biz canlarımızla kanlarımızla bedeller ödedik. Hukukun üstünlüğü ve adil yargılama konusunda ilk konuşanlar da bizler olacağız. Hâlâ mahkemeleri devam eden, yargılama süreçlerinde yıpratılan aileler var. Bu süreçler içerisindeki aileler, kayıpları üzerinden tehdit, baskı ve birçok engel ile kaşı karşıya kalıyor. Ailelerden yargının verdiği karara, katilin dışarda gezmesine razı gelmelerini istiyorlar. Bizden bu katilleri affetmemizi, verdikleri cezasızlıkları kabul etmemizi istiyorlar.”