53 veteriner 4 bin köpeğe yetmez
Fotoğraf: ANKA

Haber Merkezi

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı avukat Tuğba Gürsoy, Konya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gitti. İlk gün ortaya çıkan olayın ardından bakımevi yetkilileri tarafından gönüllülerin içeri girmesine izin verilmediğini aktaran Gürsoy “Yasaya aykırı pek çok şey olduğunu tespit ettik” dedi. Hayvanlar için ‘yaşam alanı’ olarak adlandırılan bölgenin bakımsız olduğunu kaydeden Gürsoy, veteriner eksikliğine de dikkat çekti: “4 bin tane sokak köpeğinin sürekli olarak kalıcı olarak orada bulunduğunu gözlemledik. Veteriner hekim sayısı bu hayvanlara yetecek düzeyde değil. Nitekim toplu yaşam alanı olarak ifade ettikleri ve hayvanların tıbbi işlemleri bittikten sonra bırakıldıkları bu sekiz adet dediğimiz yerde çok hasta hayvana denk geldik. Sayı çok fazla olduğu için, onların beslenme ihtiyacını karşılamak da mümkün değil.”

“Pazar akşamı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 53 adet veteriner hekim ile beraber bu barınağın tamamını gezdiğini ve buradaki bütün köpeklerin sağlıklı olduğunun tespit edildiğini, yasaya da herhangi bir aykırılık olmadığını hem internet sitesinden hem sosyal medya hesaplarından duyurdu. 53 tane veteriner hekim 4 bin tane köpeği ne ara muayene etmiş ne ara tedavi etmiş ve hepsi nasıl sağlıklıymış.”

Tuğba GürsoyTuğba Gürsoy

Öte yandan Eskişehir Valiliği, Odunpazarı Belediyesi’ne ait barınakta çok sayıda köpeğin öldüğü iddialarıyla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. Odunpazarı Belediyesi, barınağı basın mensuplarına ve hayvan hakları savunucularına açtı. Kırsal Hizmetler Müdürü Mahmut İzzet Erol, fotoğrafların geçen yıl kötü durumda barınağa getirilen ve tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan köpeklere ait olduğunu açıkladı.