59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış töreninde gelen özgürlük mesajının ardından Gezi tutuklusu Çiğdem Mater ve Mine Özerden için destek mesajı verilmeye devam ediyor.

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Mater ve Özerden için destek mesajı

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden, Gezi Direnişi tutukluları Çiğdem Mater ve Mine Özerden ’e destek mesajları gelmeye devam ediyor.

Festivalde yarışan ve Çiğdem Mater ’in yapımcıları arasında yer aldığı Kurak Günler ’in yönetmeni Emin Alper filmin gösterimi öncesinde Mater’in yanlarında olamamasının üzüntüsünü paylaştı.

Emin Alper, “Hoş geldiniz. Çok meşakkatli bir sürecin sonunda burada sizinle olmak, Antalya’da prömiyer yapmak çok mutluluk verici. Hepimizin bildiği gibi bu mutluluğumuzu gölgeleyen bir şey var. Yardımcı yapımcımız Çiğdem Mater şu an aramızda değil. Onunla birlikte Mine Özerden… Dolayısıyla mutluluğumuz buruk ama hepimizin inancı tam. Bu karanlık, bu kötü günler geçecek ve dostlarımızı bir şenlik havasında tutuldukları yerlerden çıkarıp layık oldukları yerlere oturtacağız" dedi.

Bir diğer destek de yönetmen Onur Ünlü’den geldi.

59.Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışan Bomboş filminin yönetmeni Onur Ünlü filmin gösterimi öncesi yaptığı konuşmada Çiğdem Mater ve Mine Özerden’in isimlerinin yazıldığı boş sandalyeleri göstererek “Çiğdem Mater, Mine Özerden de burada bizimle. Onları çok özledik” dedi.