6 bin öğrenci deprem riski altında

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Karacasu Kampüsü'ndeki yaklaşık 6 bin öğrenci, deprem riski taşıyan binalarda eğitim görüyor. CİMER aracılığıyla yetkililerden can kaybı yaşanmadan okulun sağlıklı bir binaya taşınmasını talep eden öğrenciye, "2012 yılından itibaren her yıl Kalkınma Bakanlığı'na üniversitemiz yatırım programına alınması için Sosyal ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binası yapımı teklif edilmektedir" cevabı verildi.

İKİ YÜKSEKOKUL
Sütçü İmam Üniversitesi'nin Karacasu Kampüsü'nde Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu, 2 bloktan oluşan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile 10 odalı Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Uygulama Oteli bulunuyor. Yaklaşık 6 bin öğrencinin eğitim gördüğü binalar, 2001 deprem yönetmeliği öncesinde yapıldığı için riskli bina kapsamına alındı, ancak aradan geçen zaman içerisinde okul boşaltılmadı ve öğrenciler bu binalarda eğitim görmeye devam etti.

'CAN GÜVENLİĞİMİZ TEHLİKEDE'
Öğrenciler ise 'riskli' kabul edilen binalarda eğitim gördüklerinden dolayı tedirginlik yaşıyor. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun bir öğrencisi, nisan ayında CİMER'e yaptığı başvuruda, Maraş'ın deprem bölgesinde olduğunu belirterek yetkililere sesini duyurmaya çalıştı. Başvurusunda okul binasının çürük raporu verilmiş depreme dayanıksız bir bina olduğunu ve yeni bir binada eğitim görmek istediğini belirten öğrenci şunları kaydetti: "Can güvenliğimizin tehlikede olduğunu tarafınıza bildirme ihtiyacı duydum. Gereken incelemelerin yapılmasını, can kaybı yaşanmadan bir an evvel sağlıklı bir binaya naklin gerçekleşmesini, tarafınızdan gereğinin yapılmasını arz ederim."

‘BAKANLIK YAPMIYOR’
Öğrenciye cevap, bir ay sonra üniversiteden geldi. Sütçü İmam Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı'ndan gönderilen cevap yazısında sadece Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun değil kampüsteki diğer binaların da riskli olduğu belirtilerek şöyle denildi: "2012 yılından itibaren her yıl Kalkınma Bakanlığı'na üniversitemiz yatırım programına alınması için Sosyal ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binası yapımı teklif edilmektedir.”