Koronavirüs vakalarının görüldüğü, Çanakkale, Kayseri, Konya, Afyon, Manisa ve Antep’te bazı yerleşim yerleri karantina altına alındı

Artan pozitif vakalar nedeniyle 6 ilde birçok bina, belde ve köy karantina altına alındı

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesinde normalleşme süreci devam ederken, yeni tanı konan hasta sayısı da artmaya devam ediyor. Ülkede son olarak 6 ilde birçok bina, belde ve köyde karantina uygulaması başlatıldı.

6 ilde karantina altına alınan yerleşim yerleri şu şekilde:

ÇANAKKALE

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Yolindi köyünde, 3 yurttaşa yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle köy karantina altına alındı.

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Yolindi köyünde; 1 kadının PCR testinin pozitif çıkması, 1 kadın ve 1 erkek şahsın da BT testlerinin Covid-19 uyumlu olduğu belirlendi. Bu şahısların köyde 44 kişiyle temasa geçtikleri gerekçesiyle köy karantina altına alındı.

KAYSERİ

Kayseri'nin Talas ilçesinde, 20 apartmanın bulunduğu sitedeki, 49 daire, yaşayanlarda koronavirüs tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı.

Talas ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi'ndeki Anaşehir Siteleri'nde yaşayan bazı yurttaşlar yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Kayseri Şehir Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan koronavirüs testleri pozitif çıkınca da 10'ar katlı 20 apartmanın bulunduğu sitedeki 49 daire, karantinaya alındı.

Polis ekipleri, karantina uygulanacak dairelerin kapı önlerine şerit çekerek, giriş-çıkışı yasakladı. Karantina altına alınan evlerde yaşayanların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacak.

6-ilde-bazi-yerlesim-yerleri-koronavirus-nedeniyle-karantina-altina-alindi-752129-1.

KONYA

Konya’nın Seydişehir ilçesinde 1 apartmanda, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

İlçeye bağlı Kızılcalar Mahallesi'nde yapılan testlerde, aynı aileden 4 kişinin koronavirüs testleri pozitif çıktı. Bunun üzerine Seydişehir İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile mahalledeki 1 apartmanda karantina uygulaması başlatıldı. Salgının yayılmasını önlemek ve yurttaşların sağlığını korumak için karantinanın 7 gün boyunca devam edeceği öğrenildi. Filyasyon ekiplerinin de çalışma başlatıldığı apartman, belediye ekiplerince dezenfekte edildi. Kararın ardından apartman giriş ve çıkışlara kapatıldı.

AFYON

Afyon’un Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesinde, Covid-19 testleri pozitif çıkanların tespit edilmesinin ardından karantina uygulaması başlatıldı.

Afyonkarahisar'da koronavirüs salgınının önlenmesi ve yayılımının önüne geçilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında, Sinanpaşa'ya bağlı Taşoluk beldesi, dün geceden itibaren karantinaya alındı. Sinanpaşa Kaymakamlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Covid-19 vakalarının yapılan filyasyon ve diğer çalışmalara rağmen artış göstermesi nedeniyle Taşoluk beldesi 2 Temmuz itibarıyla karantina altına alınmıştır" denildi.

Beldede yaşayanların karantina uygulamasından haberdar olmaları için karar, belediye hoparlöründen seslendirilirken, halk uygulama öncesi bilgilendirildi.

6-ilde-bazi-yerlesim-yerleri-koronavirus-nedeniyle-karantina-altina-alindi-752130-1.

MANİSA

Manisa'nın Kula ilçesinde kalp rahatsızlığı nedeniyle eşi vefat eden 73 yaşındaki İsa Tezcan'da yeni tip koronavirüs tespit edilmesinin ardından cenazeye katılarak bu kişiyle temasta bulunan 139 mahalle sakini evde karantinaya alındı.

Narıncalıpıtrak Mahallesi'nde 30 Haziran'da kılınan cenaze namazı ve sonrasındaki taziye ziyaretlerinin ardından rahatsızlanan İsa Tezcan'da tespit edilmesinin ardından başlatılan filyasyon çalışması tamamlandı.

Sağlık ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri altında evleri tek tek ziyaret ederek yaptığı taramada 139 mahalle sakininin cenaze töreninde İsa Tezcan ile temas ettiği belirlendi.

Yapılan testlerde mahalle sakinlerinde İsa Tezcan dışına başka bir pozitif vakaya rastlanmazken 139 kişiye ev karantinası uygulanmaya başladı.

ANTEP

Antep'in İslahiye ilçesinde, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 ev karantinaya alındı. 45 kilometreyle ilçe merkezine bağlı en uzak mahalle olan Yeniceli Mahallesi'nde yaşayan 71 yaşındaki anne M.D. ile 38 yaşında oğlu M.D, yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Kilis Devlet Hastanesine başvurdu.

Hastanede, anne ve oğlunun testinin pozitif çıkması üzerine mahalledeki 14 ev ve 65 kişi 14 günlüğüne karantinaya alındı. Hıfzıssıhha Kurulu kararınca mahalledeki evler İslahiye Belediyesi ekiplerince dezenfekte edilirken, jandarma ekiplerince evlerin bulunduğu yerlere uyarı yazısı asıldı ve güvenlik şeridi çekildi.

Karantina süresince evlerde yaşayanların ihtiyaçları Kaymakamlık Vefa Sosyal Destek Grubunca karşılanacak.

AA-İHA-DHA