Koronavirüs vakalarının görüldüğü Adıyaman, Antep, Batman, Çanakkale, Kayseri ve Kütahya’da bazı yerleşim yerleri karantina altına alındı

6 ilde birçok yerleşim yeri karantina altına alındı

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesinde normalleşme süreci devam ederken, yeni tanı konan vaka sayısı da artmaya devam ediyor. Ülkede son olarak 6 ilde birçok bina, mezra ve köyde karantina uygulaması başlatıldı.

6 ilde karantina altına alınan yerleşim yerleri şu şekilde:

ADIYAMAN

Adıyaman'ın Gerger ilçesinde bir mezra, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Gerger İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Kovid-19 salgını nedeniyle yeni tedbirler uygulanmaya başlandı.

Kurul tarafından, 4 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı, ilçeye bağlı Güzelsu köyünün Şamani mezrası için karantina kararı alındı. Gerger Kaymakamı Resul Özdemir, yaptığı açıklamada, 14 gün karantinada kalacak mezraya giriş ve çıkışların durdurulduğunu ifade etti.

ANTEP

Antep'in İslahiye ilçesinde yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 53 ev karantinaya alındı.

İlçede askerlik görevini yapmak için şubeye başvuran 22 yaşındaki B.C.B'nin Covid-19 testi pozitif çıktı. B.C.B. İslahiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, filyasyon çalışması başlatıldı. Çalışma sonucunda vakanın temaslı olduğu belirlenen ailesi ve ailesinin temaslı olduğu 53 evdeki 68 kişi için karantina kararı alındı.

İslahiye Belediyesi ekiplerince dezenfekte edilen evlere, jandarma tarafından güvenlik şeridi çekilerek ikametlerin karantinaya alındığı uyarısı asıldı.

6-ilde-bircok-yerlesim-yeri-karantina-altina-alindi-750360-1.

KÜTAHYA

Kütahya’nın Simav ilçesine 24 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşildere (Darıcı) köyünde, koronavirüs (Covid -19) pozitif vaka tespit edilmesi üzerine 1 evin karantinaya alındığı bildirildi.

Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre, Yeşildere köyündeki 1 hanede koronavirüs (Covid -19) pozitif vaka sebebiyle karantina uygulaması başlatıldı. Kurulda alınan diğer karalar doğrultusunda, camilerde maske takmayanlara 900 TL , sosyal mesafe kuralına uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununa göre 3 bin 150 TL , kişisel ve genel temizlik kurallarına uymayanlara ise İl İdaresi Kanununun 66’ıncı maddesine göre 392 TL. idari para cezası uygulanacak. Ayrıca ev karantinası ve bildirim yükümlülüğü kuralına uymayanlar hakkında İl İdaresi Kanununun 66’ıncı maddesi ve Kabahatler Kanununun 32’inci maddesine göre idari para cezası ile diğer yaptırımların uygulanacağı bildirildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde, akrabasının cenaze törenine katılan bir belediye personelinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Aynı birimde çalıştığı mesai arkadaşları da 14 gün boyunca karantina altına alındı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, “Ülkemizi ve dünyamızı son 4 aydır etkisi altına alan korona virüs hastalığı halen yayılmaya devam etmektedir. Ne yazık ki belediyemizin idari kısmında görev yapan ve Edremit'te ikamet eden bir personelimize şehir dışında katılmış olduğu bir cenazede korona virüs hastalığı bulaştığı tespit edilmiştir. Bu durumu haber alır almaz ilgili sağlık kurumları ile iletişime geçerek gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız. Alınan tedbirler kapsamında idari bölümde görev yapan bazı çalışanlarımızın karantinaya alındığını sizlerle paylaşmak isterim. Sevgili hemşehrilerim, Küçükkuyu Belediyesi olarak bu zor koşullarda dahi önlemlerimizi alarak sizlere en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz ve çalışmaya edeceğiz. Bu zor günlerde sizlerden sosyal mesafe ve maske kurallarına uymanızı rica ediyor, mesai arkadaşıma ve ailesine acil şifalar diliyorum” dedi.

BATMAN

Batman Gercüş'e bağlı Kömürcü köyünde 2 ev, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Gercüş'e bağlı Kömürcü köyü küme evleri No: 21 ve No: 46 adresli evlerde yaşayanlarda korona virüs tespit edildi. Hastalığın tespit edilmesinin ardından iki ev karantinaya alınırken, adreslere giriş çıkışlar yasaklandı. Evlerin bulunduğu bölgede güvenlik güçlerince önlem alınırken, filyasyon ekipleri de aile üyelerine test yapmaya başladı.

6-ilde-bircok-yerlesim-yeri-karantina-altina-alindi-750361-1.

KAYSERİ

Kayseri'de, koronavirüs tespit edilen 2 kişinin yaşadığı 2 ayrı bina, karantinaya alındı.

Melikgazi ilçesi Hürriyet Mahallesi Gülseren Caddesi’nde 2 katlı binada yaşayan ismi öğrenilemeyen kişi, yüksek ateş ve öksürük şikâyetiyle Kayseri Şehir Hastanesi'ne başvurdu. Kontrolleri yapılan bu kişi, koronavirüs testi pozitif çıkınca hastanede tedaviye alındı. Hastanın yaşadığı 2 katlı bina da tedbirler kapsamında karantinaya aldı.

İlçede Selçuklu Mahallesi Vakıf Sokak’ta bulunan 2 katlı binada yaşayan kişinin de koronavirüs testi pozitif çıktı. Bu kişinin de yaşadığı bina karantina altına alındı. Polis her iki binanın girişine şerit çekerek, giriş ve çıkışlara izin vermiyor. Binalarda yaşayanların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacak.

AA-İHA