Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Altılı Masa'nın 13 Şubat günü yapacağı toplantısı öncesi başladığı liderler turu kapsamında bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Karamollaoğlu, daha sonra DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile bir araya geldi. Karamollaoğlu, dün de Davutoğlu ve Babacan ile görüşmüştü.

6'lı Masa toplantısı öncesi liderler turu: Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu ve Uysal ile görüştü
Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 13 Şubat Pazartesi günü partisinin ev sahipliğinde gerçekleşek Altılı Masa’nın toplantısı öncesinde görüş alışverişinde bulunmak için dün başlattığı liderler turuna devam ediyor.

AA'nın aktardığına göre Karamollaoğlu, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Basına kapalı görüşme 1,5 saat sürdü.

Karamollaoğlu daha sonra Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı ziyaret etti. Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada, Karamollaoğlu'nun Uysal ile DP Genel Merkezi'nde bir araya geldiği belirtildi.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

Karamollaoğlu, dün ilk ziyaretini Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na gerçekleştirmiş, daha sonra DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etmişti.

ADAY BELİRLENECEK

Güçlendirilmiş parlamenter sistem hedefiyle, ilk toplantısını 12-13 Şubat 2022’de gerçekleştiren Altılı Masa, ikinci turun son toplantısını kuruluşunun birinci yıldönümü olan 13 Şubat’ta yapacak. Altılı Masa, toplantıda cumhurbaşkanı adayını belirleyecek.

Karamollaoğlu'nun toplantıya kadar yapacağı yoğun görüşmeler sonrasında, büyük ölçüde üzerinde uzlaşılmış bir isim masaya getirilecek.

Adayın 13 Şubat tarihinde açıklanıp açıklanmayacağı belirsizliğini korurken, kulislere yansıyan bilgilere liderlerin ortak cumhurbaşkanı adayını tanıtım toplantısı düzenleyerek kısa süre içinde açıklaması bekleniyor.