CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA, Saadet Partisi ve Demokrat Parti liderlerinden oluşan 6'lı masa, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğinde beşinci kez bir araya geldi. Toplantının ardından siyasi parti liderleri toplantıya ilişkin paylaşımlar yaptı.

6'lı masa toplantısının ardından liderlerden paylaşımlar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliği yaptığı 6’lı masada CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA, Saadet Partisi ve Demokrat Parti liderleri beşinci kez bir araya geldi.

“Liderler Buluşması” devam ederken, altı siyasi parti genel başkanı, ortak yazılı bir açıklama yaparak 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'i vurguladı.

Toplantının ardından liderler Twitter hesaplarından paylaşımlar yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yarının Türkiye'sini inşa etmek adına bir araya geldiğimiz toplantı için, başta ev sahipliği yapan Sn @meral_aksener olmak üzere, tüm genel başkanlara teşekkür ederim. Tarihin bize yüklediği sorumluluğun farkındayız ve de kararlıyız; bu düzen değişecek, ülkemiz huzura kavuşacak!" paylaşımı yaptı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise , "Bugün 6 siyasi partinin Genel Başkanları olarak; Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile hedeflerimize ve ülkemizde yaşanan son gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunduk. Tüm Genel Başkanlara teşekkür ediyorum," dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, altı siyasi parti genel başkanının beşinci kez bir araya geldiği “Liderler Buluşmasının” ardından; “Sağduyu ve istişareyle belirleyeceğimiz adayımız Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak ve ortak sorunlarımız sorumluluk bilinciyle hızlıca çözüme kavuşturulacaktır” açıklamasını yaptı.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, altı siyasi parti genel başkanının beşinci kez bir araya geldiği “Liderler Buluşması” ile ilgili; “Ülkemizdeki siyasi, ekonomik ve dış politik meseleleri masaya yatırdığımız toplantımıza ev sahipliği yapan Sayın Meral Akşener başta olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da "İYİ Parti Genel Başkanı Sn. @meral_aksener 'in nazik ev sahipliğinde bir araya geldik. Kararlı ve inançlıyız, hiç şüpheniz olmasın: Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı, Güçlendirilmiş Parlamenter sistemden yana olan, demokrasi âşıklarının adayı olacak!" paylaşımında bulundu.