6 partinin ortak çalışması kısa sürede açıklanacak

HABER MERKEZİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etti. İki genel başkan görüşmenin ardından açıklama yaptı. Babacan, Türkiye’deki sorunların büyüdüğünü ifade ederek, “Çözüm üretilen bir sorun maalesef yok. Her alanda sıkıntılar büyüyor. Şu anda ülkeyi yönetenlerin artık bu ülkenin sorunlarına çare, çözüm üretme kapasitesi kalmadı. Böyle bir dönemde Türkiye’nin bu büyük potansiyelini açığa çıkaracak ve bu ülkenin demokraside de ekonomide de hak ettiği yere gelmesini sağlayacak büyük bir değişime ihtiyaç var. Bu değişimin en önemli alanlarından bir tanesi sistem. İkili bazda başlayan daha sonra 6 partinin masasında yer aldığı ve 6 partinin beraberce üzerinde çalıştığı ve mutabakat oluşturmasından çok mutlu olduk. Türkiye’nin siyaset tarihinde çok önemli bir noktadır bu. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemle alakalı detaylı bir çalışmanın 6 siyasi partinin mutabakatıyla belli bir noktaya getirilmesi son derece önemli bir başarıdır. Geçiş süreciyle ilgili de yine 6 partinin beraberce çalışacağı sürecin başlatılmasının önemli olacağı konusunda görüş birliğine vardır” dedi.

Kılıçdaroğlu ise Babacan ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem dolayısıyla 6 siyasi partinin bir araya gelip Türkiye’nin ufkunu açması, yeni bir yol haritası açması son derece değerli. Geçiş süreciyle ilgili de sayın genel başkanın önerileri oldu. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemde nasıl bir başarı sağladıysak, yol haritasında da ciddi, tutarlı bir çalışma yapacağız. Bu çalışmayı kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşacağız” açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE SAVRULUYOR

Sanayide 3 gün süreyle doğalgazın kesilmesine de değinen Kılıçdaroğlu, “Üretimin aksaması Cumhuriyet tarihinde karşılaştığımız ilk olaydır. Bu kadar vahim bir tabloyu Türkiye hak etmiyor. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor” dedi.

Babacan ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Doğalgaz depoları varken, kışa girerken, bu depoların tam kapasite kullanılmamış olması affedilebilir bir hata değil. Şu andaki sistemin yürümediğinin bir örneği daha. Stratejik depolar çok önemlidir. Eğer kışın ortasında elimizdeki doğalgaz depoları tam kapasite kullanılmamış şekilde kışa girdiysek yönetim zaifiyetidir.”