BirGün yazarı Timur Soykan’ın toplumda infial yaratan yazısının ardından gündeme gelen Hiranur Vakfı, yandaş medyaya haber görünümlü reklamlar servis etti. Bu içeriklerde vakfın Suriye ve Afrika’daki faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye’de çocuklarla düzenlediği piknikler anlatıldı. Söz konusu içerikler, vakfın medyada sahip olduğu gücü ve maddi olanaklarını gözler önüne serdi.

6 yaşındaki kızın ‘evlendirilmesiyle’ gündeme gelmişti: Yandaş medyada Hiranur Vakfı reklamı!

HABER MERKEZİ

BirGün yazarı Timur Soykan’ın İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 2002’de 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’ ve kadının çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını anlatan yazısının ardından kamuoyunun gündemine gelen Hiranur Vakfı, yandaş medya üzerinden “reklam” yapmaya başladı.

Bugün TGRT Haber ile Türkiye gazetesinin internet sitesinde, timeturk.com ve haberler.com.tr’de Hiranur Vakfı ile ilgili haber görünümlü reklam içerikler yayınlandı. Bu içerikler vakfın medyada sahip olduğu güce ve maddi olanağının genişliğine dair önemli ipuçları verdi.

İDLİB’İ EKMEĞE VE KIYAFETE DOYURMUŞ!

TGRT Haber ve haberler.com.tr’de yayınlanan haberin başlığı “Hiranur Vakfı, İdlib şehrini ekmeğe ve kıyafete doyurdu” oldu.

“Hiranur vakfı, Suriye’nin çeşitli bölgelerinde 2022 yılına kadar süren iç savaşlardan etkilenen mazlum ve mağdurların yanında durmaya devam ediyor” ifadelerinin yer aldığı haberde, vakfın Suriye’nin İdlib’de “insani yardım çalışmalarına” devam ettiği öne sürülerek, bu kapsamda “ekmek dağıtımı” ve “giyim yardımı” gerçekleştirdiği aktarıldı.

Haberde, “Yoksullukla mücadele eden ülkelerin gözde derneği olan Hiranur vakfı, Afrika ve özellikle susuzlukla, açlıkla, sefillikle mücadele eden diğer ülkeler için yardım kampanyaları düzenlemeye devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

SERVİS EDİLEN İÇERİKLER FARKLI

Yandaş medyaya servis edilen içeriklerin birbirinden farklı olması dikkat çekti. İdlib’in yanı sıra vakfın Tanzanya ve Kenya'daki faaliyetlerine ilişkin de bilgiler verildi.

timeturk.com’daki haberde “Vakıf, talebelerine Mahmut Efendi Hazretleri’nin hayatını anlatan kitap dağıtımı, giyim dağıtımı ve yemek ikramında da bulundu” denildi.

“HİÇBİR MASRAFTAN KAÇINMIYORUZ”

Türkiye gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde ise Hiranur Vakfı’nın İstanbul’daki Taşdelen Mesire alanında düzenlediği piknikten bahsedildi.

Haberde sözlerine yer verilen yetkililerin iddiasına göre, çocuklar bu etkinliklerde iyi vakit geçirerek “deşarj” oluyor.

“Keyifli bir gün geçirmek” için hiçbir masraftan kaçınmadıklarını belirten vakıf yetkilileri, “her çocukla birebir ilgilendiklerini” ifade ediyor.