6 yıldır sistematik şiddet uygulayan erkek tutuklanmadı!

Rize'nin Çayeli ilçesinde 6 yıldır psikolojik ve cinsel şiddete maruz bırakılan E.A.'nın duruşması bugün Çayeli adliyesinde görüldü.

Duruşmaya Fındıklı, Artvin, Hopa ve Çayeli’nden kadından destekçi olarak katıldı. Açıklama yapan kadınlar, itaat etmeyeceklerini, korkmadıklarını ve davanın takipçisi olacaklarını belirttiler.

Çayeli’nde ikamet eden M.Y. isimli erkek, 6 yıldır E.A.'ya yönelik psikolojik ve cinsel şiddete uzaklaştırma kararlarına rağmen devam etti.

7 Kasım 2019 tarihinde bölgedeki araştırma hastanesinin otoparkında silahla E.A’nın yolunu kesmiş, kendisine, işverenlerine ve iş yerinde birlikte çalıştığı kişilere silahlı saldırıda bulunmuştu.

Artvinden.com'da yer alan habere göre E.A.’nın avukatlığını yapan Rize Barosu’na kayıtlı İlayda Önal, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “M.Y. hakkında mahkemeden tutuklama talebinde bulunduklarını, mahkemenin ise bu talebi kabul etmeyerek yeterli delil olmaması gerekçesiyle mahkemeyi ileri bir tarihe ertelediğini” belirtti.

Çevre il ve ilçelerden gelen kadınlar, “Can güvenliğinin uzaklaştırma kararlarıyla dahi sağlanamadığı davalar karşısında, hiçbir kadının cinsel ya da bir psikolojik şiddete karşı yalnız olmadıklarını bilmeleri gerektiğini ve tüm davanın takipçisi olacaklarını” belirttiler.