AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin katıldığı bir canlı yayında, "Bu ülkede kadın hakları denince akla gelen parti AK Parti. Yeniden Refah Partisi kadınların aleyhine konuşmuyor" dedi.

'6284 kırmızı çizgimizdir' diyen Zengin çark etti: Yeniden Refah Partisi kadınların aleyhine konuşmuyor

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CNN Türk'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Özlem Zengin, AKP’nin kadın hakları konusunda birçok iş yaptığını söyleyerek, Yeniden Refah Partisi’nin, kadınların aleyhinde konuşmadığını öne sürdü.

“KILIÇDAROĞLU VE ÇEVRESİNDE KESKİN DÖNÜŞLER VAR”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tur görüşmelerine ilişkin konuşan Zengin, “Ortaya konulan tablo, 2 turlu seçimi Türkiye ilk defa deniyor. Süreç sürprizler barındırıyor. Meclis ile ilgili tablonun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Muhalefet bazı şeylere gereğinden fazla konsolide oldu. İkinci tura geldiğimizde Kılıçdaroğlu ve çevresinde müthiş keskin dönüşler var. Bu sefer sonucu gördüklerinde daha derin bir hayal kırıklığı yaşayacaklar. Sistemi parlamenter sistem ve 6'lı Masa üzerine kurmuşlardı, bu tamamen çökmüş oldu” dedi.

“HDP'YLE İLGİLİ KAYGILARIN ANLAŞILMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

“Yolun başında ne anlatıyorsak, ikinci turda da onu anlatıyoruz” diyen Özlem Zengin, şunları söyledi:

“Radikal keskin dönüşler yaptığınız zaman size inanamaz. Bugün söylediklerinin hepsini dün söylemeliydi. Bu seçimden notlar çıkarsak, mesajları net söyleyenler, gerçekçi anlatanlar, her tarafa hitap edenler değil kendi seçmenine hitap edenler... HDP'yle ilgili kaygıların anlaşılmadığını düşünüyorum. Hem milliyetçilerden oy isteyeceksiniz hem HDP'lilerden oy isteyeceksiniz. Müthiş bir kafa karışıklığına sebebiyet veriyor." ifadelerini kullandı.

"MİLLET İTTİFAKI SEÇMENİNDE BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI VAR"

1. tur seçim sonuçlarına ilişkin konuşan Zengin, “Ben toplamda baktığımda Cumhur İttifakı'nın aldığı oya bakıyorum. Kendi içinde geçişgenler var. Bu seçimdeki başarıyı kimsenin aşağıya çekme hakkı yok. Cumhur İttifakı olarak Meclis'teki çoğunluğu aldık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ezici farkla aldık. Millet İttifakı seçmeninde büyük bir hayal kırıklığı var. CHP içinde bir kaynama var. 39 milletvekili tartışmalara neden olacak. Muhalefet seçmeninin kendisine muhatap bulamaması çok üzücü” şeklinde konuştu. 

“YENİDEN REFAH PARTİSİ KADINLARIN ALEYHİNE KONUŞMUYOR”

Özlem Zengin, “AK Parti kadın hakları konusunda bir ton iş yaptı. En önemlisi başörtüsüyle ilgili yasakların kalkmasıdır. Bu ülkede kadın hakları denince akla gelen parti AK Parti. Yeniden Refah Partisi kadınların aleyhine konuşmuyor. Türkiye'de kadınların hem çalışma hayatına katılması hem siyasete atılması için AK Parti çok adım attı. Kadınların hakları korunacak. Uygulamayla ilgili sorunlar varsa bunlar izale edilecek” dedi.

“HÜDA PAR 'TERÖRLE ALAKAM YOKTUR REDDEDİYORUM' DEDİ”

HÜDAPAR ile ilgili süren tepkilerle ilgili konuşan Zengin, “HÜDA PAR 'terörle alakam yoktur reddediyorum' dedi. Hiç duydunuz mu HDP'nin bunu söylediğini. Terörden dolayı ceza almışlara önce bir selam gönderirler. Sayın Akşener üslup sorunu yaşıyor. Biz AK Parti olarak her zaman kadın haklarından yana olduk” şeklinde konuştu.

"PAZARLIĞA AÇIK KONULAR DEĞİL"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ‘Anayasa’ açıklamasıyla ilgili konuşan Zengin, “Pazarlığa açık konular değil bunlar. Babacan kendi başarılarını uzunca anlatırken ufak bir şeyi atlatıyor. Seçimi kazanması gerekiyordu. Bir şey yapabilmek için bir seçimi kazanmak gerekiyor. Seçimi kazanan Erdoğan." şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na katılmak için AKP ile gerçekleştirdiği görüşmede 30 maddelik bir liste sunmuş, listede “Toplumsal cinsiyet eşitliğinden vazgeçilsin”, “Zina suç sayılsın” ve “6284 sayılı kanun kaldırılsın” gibi maddeler yer almıştı.

AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengini Yeniden Refah Partisi'nin talebiyle ilgili "Yeniden Refah Partisi'nin görüşüdür. Sayın bakanımız Derya Yanık da bu konuda bir açıklama yaptı. Sayın Binali Yıldırım'ın da ifade ettiği gibi 'Bu konu hiç gündeme gelmedi bu konuşmada.' 6284 sayılı kanun, bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir. Sayın cumhurbaşkanımızla yaptığımız toplantılarda da katılan tüm kadın STK'lerin de var olduğu toplantılarda da bu aynen böyle zaten ifade de edilmiştir." demişti.