Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, isim vermeden kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında çıkarılan 6284 sayılı yasayı savunan AKP’li kadın siyasetçileri hedef aldı: "Ya siz Müslüman mısınız, gâvur musunuz? ‘Kadının beyanı esastır’ diye bir şey olur mu?"

Kaynak: Haber Merkezi
6284 tartışması: Cübbeli Ahmet, AKP’li kadın siyasetçileri hedef aldı

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’u savunan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı hedef aldı.

Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi ve ittifakı destekleme kararı alan HÜDAPAR’ın 6284 sayılı Kanun’un ‘düzenlenmesi’ni şart koşması sonrası gelen tepkilere "6284 kırmızı çizgimizdir" diyerek yanıt veren Zengin ve Yanık Cübbeli Ahmet’in hedefi oldu.

"Kadının beyanı esas olmaz" diyen Ünlü, İstanbul Sözleşmesi'nin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaldırıldığını anımsatarak isim vermeden AKP’li Zengin ve Yanık'a tepki gösterdi. Ünlü, "Allah razı olsun Tayyip Bey feshetti ama kendi partisinin içindeki o başörtülü kadınlar kalktılar ayağa. Ya siz Müslüman mısınız gavur musunuz, nesiniz siz? Kadının beyanı esastır diye bir şey olur mu?" sözleriyle eleştirdi.

"PARTİNİN İÇİNDEKİ BAŞÖRTÜLÜ KADINLAR AYAĞA KALKTI"

Kişisel YouTube kanalında konuşan Ünlü, şu ifadeleri kullandı:

Nereden çıktı kadının beyanı esas? Kadın yalan söylemez mi? İftira atamaz mı? Erkek de atar kadın da atar. İslam'da böyle bir şey var mı? Doğrunun beyanı esastır. Bunu da Fatih Erbakan'dan başka bu işle uğraşan şu anda partilerden görmedim. Hepsi hemen İstanbul Sözleşmesi getireceğiz bilmem ne. Allah razı olsun Tayyip Bey feshetti ama kendi partisinin içindeki o başörtülü kadınlar kalktılar ayağa. Ya siz Müslüman mısınız, gâvur musunuz ne siniz siz? Kadının beyanı esastır diye bir şey olur mu? Sen doğru konuşmayan bir sözü nasıl alırsın onunla adamı yakarsın, kaç sene hapse atarsın."