Aydın’da evinin arkasındaki ahıra gittikten sonra bir daha haber alınamayan 17 yaşındaki Ö.K., 64 gün sonra bulundu. Koruma altına alınan Ö.K., ifadesinde, babasının, ablasını cinsel saldırıya maruz bıraktığını, kendisinin de aynı durumla karşılaşmaktan korktuğu için evden kaçtığını söyledi. Bu ifadelerin ardından baba E.K. tutuklandı

64 gün sonra bulunan Ö.K.: Babamın bana cinsel saldırıda bulunmasından korktum

Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde bulunan Tekeler Mahallesi'nde çiftçilik ve besicilikle geçimini sağlayan ailenin 5 çocuğundan biri olan Ö.K., 3 Ağustos'ta saat 19.00 sıralarında inekleri sağacağını söyleyerek evlerine 20 metre mesafedeki ahıra gitti. Aradan uzun süre geçmesine rağmen kızı dönmeyince baba E.K., ahıra gitti. Ahırda Ö.K.'yi bulamayan ve gidebileceği yerlere bakmasına rağmen herhangi bir ize rastlayamayan E.K., bir gün sonra jandarmaya gidip kayıp başvurusunda bulundu.

TUTUKLANAN BABA ÖNCE VİDEO ÇEKMİŞTİ

Video çekerek yardım çağrısında bulunan E.K., haber alamadığı Ö.K.'nin bir an önce bulunmasını istedi. Kızının hayatından endişe ettiğini belirten baba, çektiği videoda şu ifadeleri kullandı:

"Kızım, adeta sır oldu. 5 gündür aramadığımız yer kalmadı. Yerin dibine de girse onu bulacağım. Bu savaşa devam edeceğim. Anne ve babası olarak bu günleri yaşamak zorunda değiliz. Kızım, çık ortaya, seni bekliyorum. En kısa zamanda bulunmanı ve geri dönmeni istiyorum. Diken üstünde yaşıyorum. Öldün mü kaldın mı, sağ mısın onu da bilmiyoruz. Bizim günahımız neydi? Onu gören veya yerini bilen biri varsa vatandaş olarak görevini yerine getirerek, bize haber versin. 5 gündür uyku uyumadım. Aç, susuz hayatta kalmaya çalışıyorum. Hayatımız alt üst oldu. Bu insanlarda nasıl vicdan var? Kızım daha 17 yaşında, nasıl rahat uyuyorsunuz. Anneyi, babayı hiç düşünmüyor musunuz? Kaçtı mı, kaçırıldı mı, onu da bilmiyoruz. Kızım ortaya çık veya bize bir ışık yolla. Yetkililerden kızımın bulunması için destek bekliyorum.”

DHA’daki habere göre, 17 yaşındaki Ö.K., kaybolduktan 64 gün sonra bulundu.

Ö.K. bulunmasının ardından verdiği ifadede neden kaçtığını anlattı. Devlet korumasına alınan Ö.K., ifadesinde, babasının, evli olan ablasını cinsel saldırıya maruz bıraktığını, kendisinin de aynı durumla karşılaşabileceğini düşünerek evden kaçtığını söyledi.

Ö.K.’nin ifadesinin ardından gözaltına alınan baba E.K. tutuklandı.