Meclis Hastanesi’nde görevli bir doktorda koronavirüs belirtilerine rastlanmasının ardından çok sayıda milletvekili ve Meclis personeline “Kendinizi karantinaya alın” denildi. TBMM Başkanlığı, 65 yaşını tamamlamış tüm milletvekillerine koronavirüs testi yapılması için harekete geçti

65 yaş üstü milletvekillerine test

HÜSEYİN ŞİMŞEK

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını konusunda TBMM’de yeni önlemler gündeme geldi. Meclis Hastanesi’nde çalışan bir doktorda da koronavirüs belirtilerine rastlanırken ilk test sonucu negatif çıkan doktorun muayene ettiği kişilere ulaşılarak, “Kendinizi karantinaya alın” denildi.

Meclis’te önceki gün koronavirüs paniği yaşandı. Meclis Hastanesi’nin kulak, burun, boğaz polikliniğinde görev yapan doktorda hastalık belirtilerine rastlandı. Bunun üzerine Ankara Şehir Hastanesi’ne götürülen uzman doktora koronavirüs testi yapıldı. Test sonucu negatif çıkan doktora, belirtilerin sürmesi üzerine ikinci bir test yapıldığı ancak bu testin sonucunun henüz çıkmadığı ifade edildi.

Bu gelişmelerin ardından TBMM yönetimi, kulak, burun, boğaz polikliniğinde tedavi edilen milletvekilleri, gazeteciler ve Meclis personelini ki hafta boyunca karantinada kalmaları iiçin uyardı. TBMM Başkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Meclis Hastanesi’nde görevli bir doktorda ateş ve boğaz ağrısı belirtilerinin görülmesi üzerine şehir hastanesinde test yaptırılmış ve test sonucu negatif çıkmıştır. Kendisi tedbir amaçlı olarak hastanede tutulmaya devam edilmektedir. Ancak son 14 gün içerisinde muayene ettiği kişiler telefonla aranarak bilgilendirilmiş ve tedbir amaçlı kendilerini izole etmeleri istenmiştir” ifadelerine yer verildi.

TEST KARARI

Meclis Başkanlığı, koronavirüs salgını konusunda ek tedbirler için de harekete geçti. Komisyon ve Genel Kurul çalışmalarının sürmesi nedeniyle milletvekillerinin, “Herkese test yapılmalı” talebini ele alan Meclis yönetimi, ilk etapta 65 yaşını tamamlayan milletvekillerinden isteyenlere test yapılmasına karar verdi. Hastalığın kesinleşmesi durumunda ise tüm milletvekillerine test yapılacağı bildirildi.