En riskli grup olduğu gerekçesiyle sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü yurttaşların sokağa çıkma izni ne zaman?

65 yaş üstü sokağa çıkma izni ne zaman?

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin alınan Normalleşme adımları 'gereğince' kentler arası seyahat yasağı kalktı, restoran ve kafeler açıldı.

20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma kısıtlamasının kapsamı 18 yaşa indirildi.

Covid-19 sebebiyle en riskli yaş grubu olarak gösterilen 65 yaş üstü yurttaşların sokağa çıkması yasaklanmıştı.

İçişleri Bakanlığı'nın yeni normalleşme adımları kapsamında 81 ilin valiliğine gönderdiği genelgeye göre ise sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üzerindeki yurttaşların arasında işletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan, durumlarını aktif sigortalılıklarını gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydı, şirket yetki belgesi, oda ve birlik kimliğinden biriyle belgeleyenlerin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacağı açıklanmıştı.

İşte 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ile ilgili bilinenler:

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA İZNİ NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı; “65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve Pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olması devam edecek.”

Yani 65 yaş üstü yurttaşları 7 Haziran Pazar günü 14.00-20.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkabilecek.

Ayrıca 1 Haziran’dan sonra işletme sahibi 65 yaş üstü yurttaşlar maske, mesafe, temizlik şartına riayet şartıyla işinin başında bulunabilecektir.

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının ne zaman son bulacağı açıklanmadı. Ancak, 1 Haziran'da başlayan birçok normalleşme adımlarının hayata geçirilmesi uygulamasıyla birlikte, yakın zamanda 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının da son bulması bekleniyor.

Bilim Kurulu Üyesi olan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü; 65 yaş üstü yurttaşların, sokağa çıkabilmelerinin 1 Haziran’da alınan kararların sonuçlarına bağlı olduğunu söylemişti.

Yani, 1 Haziran sonrası gelecek koronavirüs verilerinin incelenmesi sonrasında 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının kalkıp kalmayacağı belli olacak.