65 yaş üstü yurttaşların sokağa çıkma izni başladı

65 yaş üstü yurttaşlar için sokağa çıkma izni saat 12.00 itibarıyla başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından bugün saat 12.00-18.00 arası sokağa çıkacak olan 65 yaş üstü vatandaşlar için uyarılarda bulundu. Sokağa çıkma kısıtlaması saat 18.00'de sona erecek.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü yurttaşlar, 50 gün sonra ilk kez geçen hafta sokağa çıkabilmişti. 11 Mayıs'ta gerçekleşen kabine toplantısının ardından koronavirüsle mücadele kapsamında yeni kararları açıklayan Erdoğan, 4 gün sürecek olan sokağa çıkma yasağının detaylarını paylaşmıştı. Meteorolojik verilere göre 17 Mayıs pazar günü hava sıcaklıklarının yüksek seyredeceğinin değerlendirilmesi üzerine 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan yurttaşların sokağa çıkma saatleri değiştirilerek 12.00-18.00 saatleri arası olarak belirlenmişti.

DHA'da yer alan habere göre, Kadıköy Kalamış Parkına gelen 65 yaş ve üstü yurttaşlardan kimi park ve yol kenarlarında bulunan çimlerde yürüyüş yaparken, kimi de spor aletlerinde spor yaptı. Sokağa çıkan yurttaşların maske taktıkları ve sosyal mesafe kuralına uyduğu görüldü.

81 yaşındaki Necla Kara "Spor yapacağım. Kaslarım için spor yapmam gerekiyor doktor tavsiyesi. Evde çok sıkılmıştık, sokağa çıktığımız iyi oldu" diye konuştu. Sokağa çıkan bir çift "Çok fazla sıkıldık evde sokağa çıktık çok mutluyuz. Bu zamanı en iyi şekilde değerlendireceğiz" diye konuştu.

65-yas-ustu-yurttaslarin-sokaga-cikma-izni-basladi-732556-1.