65 yaş ve üzerine uygulanan sokağa çıkma yasağını değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, “Yapılacak olan her şeyin kontrollü ve enfeksiyon riskini en aza düşürecek olarak kurgulanması gerekiyor. Artık ontrollü bir şekilde 65 yaş üstüne yasakların kalkacağını düşünüyorum”

65 yaş ve üstüne yasak devam ediyor: Her karar kontrollü uygulanmalı

DİLARA ŞİMŞEK

Vaka sayılarında bir düşüş yaşanmazken ekonomik kaygılarla alınan kararlarla pek çok yasak önceki gün kalktı. 65 yaş ve üzeri yurttaşların ev hapsine ise sınırlandırma ya da gevşetme gündeme gelmedi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, “65 yaş üstü en riskli grup olduğu en için onların en fazla korunması gerekiyor” diye konuştu.

Hastalıktan en kötü etkilenen grubun 65 yaş üstü olduğunu dile getiren Şimşek Yavuz, şu ifadelerde bulundu:

“Bu yaş grubuna yasak nedeniyle bir taraftan karantinanın olumsuz etkileri olabiliyor. Bu kadar fazla süre içerde kaldıkları için olayın ciddiyetinin farkına vardıklarını düşünüyorum. Artık kontrollü bir şekilde 65 yaş üstüne yasakların kalkacağını düşünüyorum.” Sürecin ‘normalleşme’ olarak algılanmamasına dikkat çeken Şimşek Yavuz, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Hastalık devam ediyor, yeni dalgaların olabileceği bekleniyor. O nedenle buna yeni bir normale alışma dönemi diyebiliriz. Bu koşullarda ‘nasıl kontrollü şekilde yaşayabiliriz’in yolları aranıyor. Yapılacak olan her şey kontrollü ve enfeksiyon riskini en aza düşürecek olarak kurgulanması gerekiyor. Kontrollü bir şekilde yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor.”