Kuzey Marmara Otoyolu’nun 6. Kesim Açılış Töreni’ne bağlanan Erdoğan, “Bugün hizmete açtığımız kısmın uzunluğu 68 kilometreyi geçiyor” dedi. Erdoğan daha sonra başka konulara girerek, “Siyasi ve ekonomik tuzaklardan terör örgütlerine kadar önümüzü kesmeye çalıştılar ama başarılı olamadılar” dedi.

68 kilometrelik yol için açılış töreni: Siyasi ve ekonomik tuzaklardan kurtulduk

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu 6. Kesim Açılış Töreni’ne canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

-Bugün hizmete açtığımız kısmın uzunluğu 68 kilometreyi geçiyor. Projede şimdiye kadar hizmete verilen yolların uzunluğu ise 398,4 kilometreyi buldu. Kuzey Marmara Otoyolu'nun etap etap bugüne kadar devam eden açılışlarında son bir bölüm daha kaldı. İnşallah son kısmı da önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tamamlamış olacağız.

-Bugün açılışını yaptığımız bölümün maliyeti 431 milyon doları buluyor. İstanbul'un her iki istikametinde de araç trafiğinde rahatlama sağlayacaktır. İstanbul-İzmir Otoyolu ve TEM Otoyolu ile kurulan bağlantılar sayesinde vatandaşlarımız için hızlı ve konforlu ulaşım alternatifleri sunuyoruz.

-Güçlendikçe önümüzdeki engelleri daha kolay aşar hale geldik. Siyasi ve ekonomik tuzaklardan terör örgütlerine kadar önümüzü kesmeye çalıştılar ama başarılı olamadılar. Tahditle ülkemize diz çöktürme gayreti içinde olanlara sesleniyorum: Sizleri hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğiz.

“ÇİN’E GİDEN TREN” KONUSU

-Bakanlığa sorsalar çok kolay öğrenecekleri konuyu, saldırı amaçlı kullancılar. Halkalı'dan kalkan trenimiz konum atarak 12 gün sonra Çin'e ulaştı. Bu kendini vatana ait hisseden, kendini bir parçası hisseden herkesin sevinçle karşılaması gereken bir olaydır. Böyle bir olay karşısında üzüntüsünü saklamak gereği bile duymayan zihniyetin bu ülke için faydası yoktur.

-Adı millet, kendisi zillet olan, terör örgütleri ile iç içe geçen ittifaka bir kez daha söylüyorum; 2023 yılı Cumhur İttifakı'nın zafer yılı olacaktır.

-Dün TBMM'de 2020 bütçemiz kabul edildi. Bütçeye katkı veren tüm milletvekilllerine teşekkür ediyorum.

-Gaziantep'te gerçekleşen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

-Kuzey Marmara Otoyolu'nun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen bakan, bakanlarıma teşekkür ediyorum.