Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesine verdiği yanıtta yılın ilk 7 ayında 8 bin 661 yabancı şirketin kurulduğunu açıkladı.

7 ayda 8 bin 661 yabancı şirket kuruldu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesini yanıtlayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2019 yılının ilk 7 ayında kapanan, devredilen ve birleşen yerli ve yabancı firma sayılarını açıkladı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, 853 şirket birleşme işlemi ile başka şirketlere devredildi. Birleşme işlemi ile başka şirketi devir alan şirket sayısı da 763 adet olarak gerçekleşti. Aynı süre içinde ortaklarının tamamı yabancı uyruklu olarak 8 bin 661 şirket kuruldu. Aynı dönemde 871 yabancı şirket ise kapandı.

Birleşme işlemi ile başka şirkete devir olan yabancı şirket sayısı da 25 adet olarak belirlendi. Birleşme işlemi ile başka şirketi devir alan şirket sayısı da 41 adet oldu.

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2018 yılında başlayan krizin firmalar ve şirketler üzerinde etkisinin görüldüğünü ve önemli şirketlerin konkordato başvurusu yaptığını hatırlattı. Gürer, “Binlerce işçinin işsiz kalıp, önemli şirketlerin kapanma ve el değiştirme süreci yaşadığı bir dönemde bile pembe tablolar çiziliyor” ifadelerini kullandı.