7 bin imamın maaşı İslami bankalara aktarıldı

Ekonomi Servisi

Türkiye her alanda islamcılaşıyor. Diyanet’in personelleri maaşlarını artık islami finans kuruluşlarından çekmeye başladı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Genel Sekreteri Osman Akyüz, Diyanet İşleri Başkanlığı ile yakın çalışma ilişkisi içinde olduklarını ve Diyanet personelinin maaşlarının katılım bankaları aracılığı ile ödenmeye başlandığını belirterek, bugüne kadar 7 bini aşkın Diyanet personelinin maaş ödemelerini katılım bankaları aracılığıyla aldığını sözlerine ekledi.Akyüz ayrıca faizsiz bankacılık faaliyeti yapacak kalkınma ve yatırım bankasının yakın zamanda kurulduğunu belirterek, "Kurulan bankanın ‘faizsiz finans yapacağım’ diye kamuoyuna bir deklarasyonu olmadı ama o yönde bir hazırlığın olduğunu biliyoruz." dedi.

Akyüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerini belli konularda eleştirdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ben onları, teşvik anlamında eleştiri olarak algılıyorum. Cumhurbaşkanımız, bu mekanizmanın gelişmesi için ciddi destek veriyor. 3 kamu katılım bankasının kurulması bu desteğin en net ifadesi. Bu sektörün pozitif ayrımcılığa ihtiyacı var. Katılım bankacılığının özel yapısı gereği, bazı farklılıkları var ve bu farklılıkların geliştirilmesi, desteklenmesi ve korunması gerekmektedir.