Şehir Üniversitesi kapatıldı, öğrenciler Marmara’ya devredildi ama para ödemeye devam edecekler. Öğrenciler karara tepkili. Akademisyenlerin durumu ise belirsizliğini koruyor

7 bin öğrencinin geleceği belirsiz

Mustafa Kömüş

İstanbul Şehir Üniversitesi önceki gün AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla kapatıldı. Kapatılan üniversitenin öğrencileri Marmara Üniversitesi’ne aktarıldı. Ancak öğrencilerin Şehir Üniversitesi’ndeki gibi ücret ödemeye devam edeceği açıklandı. Aralarında eski YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’nın da bulunduğu akademisyenlerin durumu ise belirsiz.

BELİRSİZLİK VAR

Vakıf üniversitesi olan Şehir Üniversitesi’nde akademisyenler iş sözleşmesiyle görevlerini yapıyorlardı. Bu nedenle akademisyenler aynı görevi Marmara Üniversitesi’nde yapamayacak. Ancak Marmara Üniversitesi isterse bu akademisyenleri kendi bünyesine dahil edebilecek. Akademisyenlerin durumuna üniversite yönetimi devam edecek. Ayrıca şu an Şehir Üniversitesi’ne kayıtlı 7 bine yakın öğrencinin hangi kampusta eğitime devam edeceğine de yine Marmara Üniversitesi yönetimi karar verecek.

***

OKULUMUZDAN MEMNUNDUK

Konuya ilişkin konuşan Şehir Üniversitesi öğrencisi Tayfun E., kendi okullarının kampüsünden ve konumundan memnun olduklarının altını çizdi. Tayfun E., “Marmara’ya göre bizim puanlarımız daha iyi ve üniversitenin kampüsü, konumu olarak daha memnunuz. Marmara’nın kalabalığına girip kendi okulumuzun sağladığı sosyal etkinliklerden, kulüplerden faydalanamayacağımızı da biliyoruz. Bu yüzden kendi üniversitemizde kalmayı istiyoruz” dedi.
Yüzde 100 burslu olan Tayfun E., üniversiteye girişte puanının Marmara Üniversitesi’nin puanından daha iyi olduğunu ifade etti ve şöyle konuştu: “Sınıfımızda ilk 500’e giren öğrenciler de var. Okulun sağladığı imkânlardan faydalanmak için buraları tercih ettik.”

İNTİKAM HIRSI

Şehir Üniversitesi’nde 3. sınıf hukuk bölümü öğrencisi olan Sedat Gül ise şunları söyledi: “Benim bu okulu tercih etme sebebim iyi bir İngilizce eğitim verilmesiydi. Farklı üniversiteleri de tercih etme imkânım vardı ancak tercih etmedim. Marmara’da geleceğimiz nasıl olacağına dair açıklama da yapılmadı. Şehir Üniversitesi’nde bu süreçler yaşanırken bayağı bir hocamız ayrıldı. Kalan hocalarımız da motivasyonunu yitirdi, öğrenciler yıprandı. Elektriğin kesilmesine ramak kaldığı bir dönem yaşadık. Ortada açık bir durum var: İntikam hırsıyla yapılmış bir hareket. Bu kadar öğrenciyi mağdur etmesi hiç hoş değil. Para ödeyenler de diğer üniversiteleri tercih edebilecekken bu okula geldiler. Şehir Üniversitesi öğrencileri asla bir partinin, cenahın temsilcisi değiller.”