7 çocuğun istismar edildiği Erzurum'daki Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nun müdürü N.K., çocukları suçladı. N.K., verdiği ifadede, “Hafızlık çok zor bir meslektir. Öğrenilmesi çocukluktan başlıyor. Eğitimin şekli olarak zorluğu olduğu için sıkılmış olabilirler. Bu nedenle böyle şeyler söylemiş olabilirler” ifadeleriyle çocukları suçladı.

7 çocuğun istismar edildiği kuran kursunun müdürü çocukları suçladı

Erzurum'daki Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda iki çocuğun cinsel saldırıya, beş çocuğun cinsel istismara maruz bırakılması hakkında yürütülen soruşturmada kuran kursu müdürünün ifadesi tepki çekti. Kurs müdürü N.K., istismar edilen çocukları suçladı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, cinsel saldırının yanı sıra Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu Müdürü N.K. ve Al Kazan Yatılı Erkek Kuran Kursu Müdürü H.P. ile temizlikçi U.G. hakkında işkence suçlamasından soruşturma açtı. Üç kamu görevlisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz’ın ulaştığı ifadelerde N.K.’nin sözleri dikkat çekti.

MÜDÜR ÇOCUKLARI SUÇLADI

Arapça öğrencisinin kaçak belletmen olarak yurt binasına kalmasına izin verip cinsel saldırıya yola açan ve çocukları "Haydar" yazılı sopayla, Kuran'la, Atatürk portresinin çerçevesiyle, rahleyle ve terlikle dövdüğü iddia edilen N.K., hafızlığın zor meslek olduğunu anlatan, eğitimden sıkılan öğrencilerin iftira attığını savundu.

N.K., verdiği ifadede şunları söyledi:

"Böyle bir şey yapmadım. Orada çalışan altı arkadaşım var. Onlara beni sorun. Benim çalışma prensiplerimle ilgili ayrıntıyı anlatacaklardır. Bu çocukların bana iftira attıklarını düşünüyorum. Ben hassas şekilde işime vakıf olmaya çalışıyorum. Hafızlık çok zor bir meslektir. Öğrenilmesi çocukluktan başlıyor. Eğitimin şekli olarak zorluğu olduğu için sıkılmış olabilirler. Bu nedenle böyle şeyler söylemiş olabilirler. Kuran sayfalarının yırtılması ve Atatürk posterinin parçalanıp çöpe atılması iddiası da gerçek dışıdır."

SOPAYLA DÖVÜP AÇ BIRAKTI

Yurtta temizlikçi olarak çalışan ve çocukları sopayla döverek aç bıraktığı ileri sürülen U.G. iise, "Çocuklara elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım. Aç bırakma iddialarına ilişkin müftülük neyi ne zaman getirir ve dilerse ben onu o zaman yaparım. İddia gerçek dışıdır" sözlerini sarf etti.

İşkence iddiasını reddeden U.G., "En fazla sesli olarak ikaz ederdim" dedi. Kursta eğitim vermediğini savunan U.G., "İki ay kadar pazar günleri nöbet tuttum" dedi. H.P., kursun dışında inşaat bulunduğu için dışarıya çıkan çocukları topluca uyardığını ancak terlikle ellerine vurmadığını söyledi.