7'den 70'e herkes bilimle tanışacak

Haber Merkezi

Çocuklar İçin Oyunlarla Matematik Atölyesi kurucusu eğitim girişimcisi Can Gürses, bilimi Youtube’a taşıdı. Atölye ile yaklaşık 3 senedir çocuklara matematiği ve bilimi sevdirmek için çalışan Gürses, her yaştan izleyiciler için popüler bilim içerikleri üretmeye devam ediyor.

Gürses, ilk videosu 8 Ocak’ta yayımlanan ‘Bu Ne Bilimsizliktir!’ adlı Youtube kanalının kuruluş hikâyesini şu sözlerle anlattı:

“Bir Youtube kanalı açmak, videolu içerik üretmek ailelerin her zaman bize tavsiye ettiği, önerdiği bir şeydi. Aileler ‘Çocuklarımız internette Youtube’da bu kadar vakit geçiriyor, bari daha eğitici ve öğretici içeriklerle vakit geçirsin’ diyorlardı. Öğrenci grubu Matematik ve Matematik Mühendisliği Topluluğu-MEKÜPTE ile içerik üretiyoruz. Akademinin artık bir katını Youtube videosu için stüdyoya çevirdik. Takipçi sayımız 13 bini aştı ve çok destek görüyoruz bu süreçte. Çocukların aileleriyle birlikte izleyebileceği doğru ve eğlenceli bilgiler veriyoruz. Bilim kanalları var Youtube’da ama bunu herkesin izleyebileceği bir kanal olarak yaratmak istedik. Matematik Atölyesi’nde yaptığımız şeyleri paylaşacağımız videolar da olacak.”

Öte yandan Çocuklar İçin Matematik Atölyesi’nin Şubat dönemi kayıtlarının devam ettiğini hatırlattı. Ülkenin dört bir yanındaki çocuklara ulaşmak istediklerini dile getiren Gürses, şöyle konuştu: “Çocukların ve ailelerin Atölyemize, eğitimlerimize ilgisi hep yüksek ve hep insanların birbirlerine tavsiyesiyle büyüdük. Herhangi bir kentte, ilçede şube açmak sorun değil ama eğitmen bulmak zor. Atölyenin bu programını akademik misyonu olan eğitmenler yürütüyor. Küçük kentlerde üniversitelerde böyle bir eğitmen bulmak zor ve bunu nasıl aşarız diye düşünüyoruz. ‘Askıda eğitim’ projemiz var, hazırlık aşamasındayız. Kişiler veya bir okul ‘biz öğrencilerimiz için matematik atölyesi istiyoruz’ diye talep edecek. Örneğin Mobilet’te ‘askıda eğitim’ olacak ve onu kişi veya kurumlar öğrenciler için satın alacak.”