Koronavirüs vakalarının görüldüğü, Kırklareli, Manisa, Urfa, Batman, Kilis, Bayburt ve Adıyaman’da birçok bina ve köy karantina altına alındı

7 ilde birçok bina, mahalle ve köy karantina altına alındı

Koronavirüs pandemisinde, Türkiye’nin de dahil olduğu birçok ülkede normalleşme adımları atılmaya devam ediliyor. Yeni normalin yarattığı rehavet ve tedbirsizlik ise vaka sayılarında artışı beraberinde getiriyor. Türkiye’de son olarak, 7 ilde bazı köy ve binalarda Covid-19 vakaları nedeniyle karantina uygulaması başlatıldı.

7 ilde karantinaya alınan köy, mahalle ve binalar ise şu şekilde:

KIRKLARELİ

Kırklareli'nin Vize ilçesi Namık Kemal Mahallesi, koronavirüs tedbirleri kapmasında 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimiz Vize ilçesi Namık Kemal Mahallesi’nde Covid-19 vakalarının artış göstermesi nedeniyle 11 Haziran 2020 Perşembe günü saat 24.00’dan itibaren 14 gün süreyle karantina uygulamasına, mahalleye, giriş ve çıkışların mücbir sebepler haricinde yasaklanmasına karar verilmiştir" denildi.

7-ilde-bircok-bina-mahalle-ve-koy-karantina-altina-alindi-743350-1.

MANİSA

Manisa’nın Salihli ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında bir apartman 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Salihli Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun 30 nolu kararı ile Seyrantepe Mahallesi'nde bulunan bir apartman, virüsün yayılmasını engellemek amacıyla 14 gün süreyle karantinaya alındı. Salihli Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlçemiz Seyrantepe Mahallesi 155 sokak Algül Apartmanı No:1 adresindeki apartmanda yaşayan tüm vatandaşların temaslı olması nedeniyle ilçemizin geneline yayılmasını önlemek ve toplum sağlığını korumak amacı ile 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeleri gereğince 11.06.2020 tarihi saat 24:00'dan itibaren 25.06.2020 saat 24:00'a kadar 14 (ondört) gün süreyle acil sağlık ihtiyaçları hariç kolluk marifetiyle karantina altına alınmasına ve süre sonunda söz konusu kararın İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nca tekrardan değerlendirilmesine, karantina mahallinde bulunan vatandaşlarımızın olası ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri aracılığıyla karşılanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir."

KİLİS

Kilis’te koronavirüs vakası görülen 1 köy, 1 mezra ve 1 sokak karantinaya alındı.

Son günlerde koronavirüs vakalarının arttığı Kilis'te, merkeze bağlı Gümüşsuyu köyü, Küplüce köyüne bağlı Oruçlu mezrası ile kent merkezindeki Helvacıoğlu Mahallesi'ne bağlı Miskinler Sokağı, vaka görülmesi üzerine karantinaya alındı. Ayrıca kent merkezindeki bir kuaför de faaliyetini geçici süre ile durdurdu. Köylerde jandarma, kent merkezinde de polis ekipleri gerekli tedbirleri alarak kontrolü sağlıyor.

Kilis Valiliği, filyasyon ekiplerinin çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

7-ilde-bircok-bina-mahalle-ve-koy-karantina-altina-alindi-743348-1.

BATMAN

Batman'ın Gercüş ilçesindeki 5 katlı apartman, 1 kişide koronavirüs tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı.

Gercüş'ün Çukurçeşme Mahallesi'nde 5 katlı apartmanda oturan kişi, koronavirüs belirtileri gösterince hastaneye başvurdu. Covid-19 testi pozitif çıkan kişi, hastanede tedaviye alınırken, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile salgının yayılmasını önlemek ve halkı salgından korumak amacıyla apartmana giriş- çıkışlar yasaklandı. Bina, 14 gün süre ile karantinaya alındı. Güvenlik güçleri, apartmanın girişini kapatırken, filyasyon ekipleri de apartman sakinlerine test işlemlerine başladı.

ADIYAMAN

Adıyaman’da, koronavirüs vakası görülen Uludam köyü, 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Adıyaman merkeze bağlı Uludam köyünde, rahatsızlanan 2 kişiye yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. Kimlikleri açıklanmayan 2 erkek hasta, tedavi altına alındı. Köyde, İl Hıfzıssıhha Kurulu 14 gün süreyle karantina uygulaması başlatıldı.

Karar üzerine jandarma, köyün giriş-çıkışlarını kapattı.

7-ilde-bircok-bina-mahalle-ve-koy-karantina-altina-alindi-743349-1.

URFA

Urfa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir sokak ve 21 binada karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşların Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda Hilvan ilçesinin Akçaören Mahallesi Geçitağzı Sokağı'nın tamamı ile Eyyübiye'de 4, Haliliye'de 7, Karaköprü'de 6, Viranşehir'de 3 ve Siverek ilçesinde 1 binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Öte yandan, kentteki 3 binada uygulanan karantina da sona erdirildi.

BAYBURT

Bayburt’ta yeni pozitif vakaların görüldüğü Koçbayır köyü korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Konuyla ilgili Bayburt Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz merkez ilçesine bağlı Koçbayır köyünde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. maddeleri gereğince 12.06.2020 Cuma gününden itibaren karantina uygulamasına geçilerek ikinci bir değerlendirmeye kadar köye giriş ve çıkışlar kapatılmıştır.” denildi.

DHA-İHA