Urfa, Antep, Kütahya, Van, Bingöl, Batman ve Elazığ’da birçok yerleşim yeri karantina altına alındı

7 ilde birçok bina, mahalle ve köy karantina altına alındı

Koronavirüs vakalarının artmaya devam ettiği Türkiye’de, bugün 7 ilde birçok yerleşim yeri için karantina kararı verildi. Urfa, Antep, Kütahya, Van, Bingöl, Batman ve Elazığ’da uygulanan kararlara göre, birçok sokak, bina, mahalle ve köy karantina altına alındı.

7 ilde karantinaya alınan bölgeler şu şekilde:

URFA

Urfa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 2 mahalle ile 27 binada karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı kişilerin Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda Siverek ilçesi Karabahçe Mahallesi ile Ceylanpınar İlçesi Yüksektepe Mahallesi'nin tamamı, Eyyübiye'de 3, Haliliye'de 6, Karaköprü'de 5, Viranşehir'de 9, Ceylanpınar'da 1, Suruç'ta 2 ve Siverek ilçesinde 1 binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Öte yandan, Eyyübiye, Haliliye, Karaköprü, Bireçik ve Viranşehir ilçelerindeki 1 unlu mamulleri ile 9 binada uygulanan karantina da sona erdirildi.

ANTEP

Antep'in İslahiye ilçesindeki bir PTT şubesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Kent merkezindeki PTT şubesinde görev yapan Hasan Murat B, İslahiye ilçesindeki PTT şubesinde 3 gün geçici görev yaptı.

Hasan Murat B'nin görevi tamamlandıktan sonra Şahinbey ilçesindeki PTT şubesindeki çalışma arkadaşı Emrah C'nin Covid-19 testi pozitif çıktı. Hasan Murat B'nin Emrah C. ile temas edenler arasında bulunması nedeniyle İslahiye ilçesindeki PTT şubesi de karantinaya alındı.

PTT şubesi belediye ekiplerince dezenfekte edildikten sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince güvenlik şeridi çekildi ve uyarı yazısı asıldı. PTT şubesindeki 7 çalışan da İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca 14 gün evlerinde karantinada kalacak.

7-ilde-bircok-bina-mahalle-ve-koy-karantina-altina-alindi-745962-1.

KÜTAHYA

Kütahya'nın Emet ilçesinde bir apartmanda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Emet Kaymakamlığından yapılan açıklamada, salgından vatandaşları korumak ve yayılmasını engellemek amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca bir apartmanda 14 günlük karantina kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Covid-19 pozitif vakalar nedeniyle bireysel izolasyon yeterli olamayacağı için pozitif vaka ve temaslılarının yaşadığı ilçemiz Akpınar Mahallesi Gazi Caddesi'nde bulunan Türksoy Apartmanı'ndaki dairelerin tamamının 14 gün karantinaya alınmasına karar verilmiştir." bilgisi paylaşıldı.

VAN

Van’ın Gevaş ilçesinde koronavirüs salgını nedeniyle bir mahalle karantinaya alındı.

Gevaş Kaymakamlığından yapılan açıklamada, filyasyon ekiplerince yapılan çalışma sonucunda ilçeye bağlı Kayalar Mahallesi’nde bazı kişilerin korona virüs testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Açıklamada, “Gevaş İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla Kayalar Mahallesi’nin giriş ve çıkışları sadece tarım ve hayvancılık faaliyetleri muaf tutularak kontrollü kısıtlama getirilmesine karar verilmişti. Kısıtlama getirilen mahallede bulunan vatandaşlarımızın güvenlik ihtiyaçları İlçe Jandarma Komutanlığı, tedavi ihtiyaçları 112 ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri, diğer sosyal yaşamlarına dair ihtiyaçları ise Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri tarafından karşılanacaktır. Ayrıca karar gereğince bu mahalledeki vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymaları gerekmektedir. Belirtilen mahalleye tüm giriş ve çıkışlar 18 Haziran 2020 tarihinden itibaren durdurulmuş olup ikinci bir değerlendirmeye kadar bu süreç devam edecektir” denildi.

7-ilde-bircok-bina-mahalle-ve-koy-karantina-altina-alindi-745963-1.

BİNGÖL

Deprem ve selle mücadele edilen Bingöl'de, Karlıova ilçesine bağlı Geçitli köyü koronavirüs (Covid-19) salgını tespit edilmesi nedeniyle 14 gün karantinaya alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada," Karlıova İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 17/06/2020 tarih ve 68 sayılı kararı ile halk sağlığının korunması ve salgının kontrol altına alınması amacıyla 1593 sayılı Umumi Hifzissihha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında, 18/06/2020 tarihi saat 07:00'dan itibaren ilçemiz Geçitli Köyü tüm giriş ve çıkışlara kapatılarak 14 gün süreyle karantina altına alınmasına, istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına ve gerekli tüm tedbirlerin uygulanmasına karar verilmiştir"denildi.

Kararın ardından köyde jandarma tarafından giriş ve çıkışların kontrol altına alındığı öğrenildi.

BATMAN

Batman'ın Gercüş ilçesinde yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında iki katlı bir evde karantina uygulanması başlatıldı.

Gecüş'te iki katlı evde yaşayan bir kişide koronavirüs tespit edilmesi üzerine filyasyon ekipleri çalışma yaptı. Çalışmanın ardından evde yaşayanlar karantinaya alındı. 14 gün süreyle gözlem altında kalacak kişilerin evleri giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Konu ile ilgili Gercüş Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "İlçemiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 17 Haziran 2020 tarihli kararı gereği korona virüs salgınının yayılmasını önlemek ve vatandaşlarımızı bu salgından korumak için 14 gün süreyle, ilçemiz Çukurçeşme Mahallesi Mehmet Nuri Kaya Caddesi No:74 iç Kapı No: 2 adresindeki hane karantinaya alınmış olup belirtilen adrese giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır. Başta güvenlik ve sağlık olmak üzere bütün tedbirler alınmıştır" denildi.

7-ilde-bircok-bina-mahalle-ve-koy-karantina-altina-alindi-745964-1.

ELAZIĞ

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı bir köyde koronavirüs (Covid-19) görülmesi üzerine karantina süreci başlatıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Keban ilçesine bağlı 180 haneli yaklaşık 400 nüfuslu Ulupınar Köyü'nde bir kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Bunun üzerine İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu halk sağlığının korunması ve salgının kontrol altına alınması amacıyla Ulupınar Köyü'nün karantinaya alınmasını kararlaştırdı. Karantina süreci başlatılan köyün giriş ve çıkışının kontrol altına alındığı öğrenildi.

AA-İHA