Koronavirüsle mücadele kapsamında bugün, Konya, Sivas, Urfa, Eskişehir, Erzurum, Antep ve Siirt'te birçok ev, mahalle ve köy karantinaya alındı.

7 ilde birçok yerleşim yeri koronavirüs nedeniyle karantina altına alındı

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesinde normalleşme süreci devam ederken, yeni tanı konan vaka sayısı da artmaya devam ediyor. Ülkede son olarak Konya, Sivas, Urfa, Eskişehir, Erzurum, Antep ve Siirt'te birçok yerleşim birimi yeni pozitif vakalar nedeniyle karantina altına alındı.

7 ilde karantina altına alınan yerleşim yerleri şu şekilde:

KONYA

Konya'nın Ahırlı ilçesinde bir mahallede, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Kaymakamlıktan alınan bilgiye göre, Covid-19 tedbirleri kapsamında Karacakuyu Mahallesi'nin, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı bildirildi.

Uygulanacak karantina süresince mahalleye giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtildi.

Sağlık ekiplerinin mahalle sakinlerini sağlık taramasından geçirdiği, hastaların temasta bulundukları kişileri ise takibe aldığı öğrenildi.

SİVAS

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde 1 köyde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Yıldızeli Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Covid-19 tedbirleri kapsamında Geynik köyünün, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı bildirildi.

Uygulanacak 14 günlük karantina süresince köye giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtildi.

URFA

Urfa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 142 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı yurttaşların Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı. Buna göre, Haliliye'de 49, Karaköprü'de 43, Eyyübiye'de 14, iranşehir'de 13, Birecik'te 9, Suruç'ta 6, Ceylanpınar'da 5 ve Bozova ilçesinde 3 adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan, kentteki 80 evdeki karantina ise sona erdirildi.

7-ilde-bircok-yerlesim-yeri-koronavirus-nedeniyle-karantina-altina-alindi-756027-1.

ESKİŞEHİR

Emek, Huzur ve Yenidoğan mahallelerinde filyasyon çalışması yapan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, pozitif vakalarla temaslı kişiler olduğunu belirledi. Bunun üzerine hastalar ile ailelerinin yaşadığı tek katlı 5 ev karantinaya alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu binaların girişlerini bariyer ve güvenlik şeridi ile kapattı.

Ailelerin ihtiyaçları, 14 günlük karantina sürecinde Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılanacak.

Huzur Mahallesi Muhtarı Refik Özaydın, gazetecilere, Kovid-19 nedeniyle mahallede 20'e yakın evin karantinaya alındığını söyledi.

ERZURUM

Erzurum'un İspir ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir mahalle daha karantinaya alındı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibinin çalışmaları sonucu, ilçedeki Kızılhasan Mahallesi'nde, Covid-19 testi yapılan bazı kişilerin sonuçları pozitif çıktı. Bu kişilerin başka kişilerle temas ettiğinin belirlenmesi üzerine, salgının diğer mahallelere bulaşmaması için Kızılhasan Mahallesi, İlçe Hıfzıssıha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

Karar doğrultusunda mahalleye giriş çıkışlar 14 gün süreyle yasaklandı. Daha önce Değirmendere ve Çayırbaşı mahalleleri de karantinaya alınan ilçede, son 12 günde karantinaya alınan mahalle sayısı 3'e yükseldi.

7-ilde-bircok-yerlesim-yeri-koronavirus-nedeniyle-karantina-altina-alindi-756028-1.

ANTEP

Antep'in İslahiye ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 6 ev ile 1 bakkal dükkanı karantinaya alındı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kozdere Mahallesi Aktaş mezrasında ikamet eden 71 yaşındaki S.K, çeşitli hastalıklarının tedavisi için gittiği Hatay'ın İskenderun ilçesindeki hastanede Covid-19 testi pozitif çıkı. Bunun üzerine söz konusu kişi, hastanede tedavi altına alınırken, filyason ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu İslahiye ilçesinde vakanın temaslı olduğu belirlenen 6 ev, 1 bakkal dükkanı ile 27 kişi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 14 günlüğüne karantinaya alındı.

Binaların girişine İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince emniyet şeridi çekildi. Belediye ekipleri de dezenfekte işlemi uyguladı. Giriş ve çıkışların yasaklandığı ikametlerde oturanların gözetimde kaldıkları sürece tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı bildirildi.

SİİRT

Siirt'te 2 köy, 1 mezra ve 1 apartman, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Siirt'in Tillo ilçesine bağlı Hatrant köyü, merkeze bağlı Yağmurtepe köyü, Kurtalan ilçesine bağlı Kılıçlı köyü Gültepe mezrası ile Baykan ilçe merkezi Yenidoğan Mahallesi 210. sokaktaki bir aile apartmanı koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 gün karantinaya alındı. Karantinaya alınan noktalara giriş çıkışlar yasaklanırken, yurttaşların ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılanacağı öğrenildi.