Mardin, Antalya, Kocaeli, Kayseri, Batman, Urfa ve Malatya’da birçok mahalle ve bina koronavirüs nedeniyle karantina altına alındı

7 ilde çok sayıda mahalle ve bina karantina altına alındı

Türkiye’de koronavirüs kaynaklı vaka ve can kaybı sayında yaşanan artış devam ediyor. Normalleşme adımlarının ardından yeniden artan vakalar, karantina uygulamalarını da beraberinde getiriyor. Son olarak Mardin, Antalya, Kocaeli, Kayseri, Batman, Urfa ve Malatya’da birçok yerleşim yerinin karantina altına alındığı bildirildi.

Karantina uygulamalarının yapıldığı yerler şu şekilde:

MARDİN

Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde, yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında 2 mahallede kısmi karantina uygulaması başlatıldı.

İlçede Ortaköy ve Gökçe mahallelerinde Covid-19 testleri pozitif çıkan vakaların artması ve sosyal hareketliliğin devam etmesi üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kararlar alındı.

Buna göre, Ortaköy Mahallesi'nde Yeni Sağlık Ocağı Caddesi, Küme Evleri, Eski Mardin Caddesi ve Eski Mardin Sokağı, Gökçe Mahallesi'nde ise Menderes Caddesi ve Menderes Sokağı ikinci bir karara kadar karantinaya alındı.

Sınırları belirtilen bölgeler kontrol altına alınarak, zorunluluk halleri dışında giriş ve çıkışlara kapatıldı.

ANTALYA

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Doğuyaka Mahallesi'ndeki iki sokakta yer alan 4 binada karantina uygulaması başlatıldı.

Mahalledeki farklı adreslerde yaşayan 3 kişinin Covid-19 testlerinin pozitif çıkması üzerine, bu kişilerle teması olanların farklı sokaklardaki 4 binada ikamet ettikleri belirlendi.

Bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ilçe genelinde hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla mahalledeki 4 binanın karantinaya alınmasına karar verdi.

Güvenlik önlemi alınan binalar, görevli personel harici giriş ve çıkışlara da kapatıldı. Covid-19 testi pozitif çıkan kişilerle teması olanların 14 gün süreyle evlerinden çıkmasına izin verilmeyecek.

7-ilde-cok-sayida-mahalle-ve-bina-karantina-altina-alindi-745476-1.

KOCAELİ

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir sokakta karantina uygulaması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Özgürlük Mahallesi 205/1 Sokak'ta, pozitif vaka ve bunlarla temaslı kişiler tespit edildi. Test sonucu pozitif çıkan bazı kişiler tedavi altına alındı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, sokakta 21 Haziran'a kadar karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi.

KAYSERİ

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 44 ev karantinaya alındı.

Alınan bilgiye göre, Yukarı Borandere Mahallesi'nde yapılan sağlık taraması sonucu bir kişinin Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından sağlık ekipleri, bölgede filyasyon çalışması başlattı.

Test sonucu pozitif çıkan kişi, Kayseri Şehir Hastanesinde gözetim altına alındı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu, Covid-19 test sonucu pozitif çıkan kişinin yaşadığı mahallede, yakınlarına ve komşularına ait 44 evde karantina uygulaması kararı aldı.

Ekipler, karar üzerine mahalle çevresinde önlem aldı. İkametlerdeki ailelerin ihtiyaçları, Vefa Sosyal Destek Grubunca karşılanacak. Öte yandan mahallede 3 gün önce kız isteme merasimine katılan kişide Covid-19 tespit edilmiş ve 5 ev karantinaya alınmıştı.

Apartman sakinlerinin ihtiyaçlarını Vefa Sosyal Destek Grubu karşılayacak.

7-ilde-cok-sayida-mahalle-ve-bina-karantina-altina-alindi-745477-1.

BATMAN

Batman'ın Gercüş ilçesinde iki katlı bir bina, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki iki katlı binada, Covid-19 vakası görülmesi üzerine İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca salgının yayılmasını önlemek amacıyla 14 gün karantina uygulanması kararlaştırıldı.

Ekipler, alınan karar üzerine bina çevresinde önlem aldı.

Bina sakinlerinin güvenlik, sağlık ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bütün tedbirlerin alındığı bildirildi.

MALATYA

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde iki mezra, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Akçadağ İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Taşevler Mahallesi Kalenderler mezrası ve Köleler merkez mezrasında Covid-19 nedeniyle bugünden itibaren karantina tedbirlerinin uygulanmaya başlandığı belirtildi.

URFA

Urfa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 1 mahalle, 2 sokak ile 29 binada karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı yurttaşların Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda Eyyübiye ilçesinin Uğurlu Mahallesi, Suruç ilçesinin ise Barış Mahallesi'ndeki Sevim Sokak ile Üçpınar Mahallesi'ndeki Özbekler Sokak ve kent genelinde 29 binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Öte yandan, kentteki 4 binada uygulanan karantina ise sona erdirildi.

AA-İHA