7’nci Sennur Sezer Emek -Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri’nin sahipleri belli oldu

HABER MERKEZİ

Gıda-İş Sendikası ve Manos Kitap tarafından Sennur Sezer’in adına bu yıl yedincisi düzenlenen Sennur Sezer Emek -Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri’nin sahipleri belli oldu

ÖYKÜ ÖDÜLÜ

Bu yıl başvuran öykü dosyaları içinden Üzeyir Karahasanoğlu’nun “Geçmişi Beklemek” başlıklı dosyası öykü dalında ödüle değer görüldü.

Öykü jüri üyeleri; Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Nalan Barbarosoğlu, Sibel Öz ve Ahmet Tulgar’ın yapmış oldukları inceleme sonucunda Üzeyir Karahasanoğlu’nun “Geçmişi Beklemek” başlıklı dosyası ödüllendirildi.

ŞİİR ÖDÜLÜ

Bu yıl gelen şiir dosyaları içinden Bahtiyar Kaymak’ın "Patron" başlıklı dosyası şiir dalında ödüle değer görüldü.

Şiir jüri üyeleri; A. Hicri İzgören, Orhan Alkaya, Nalan Çelik, Gülce Başer ve C. Betül Dünder’den oluşan seçici kurul, şiir dosyaları içinden, Bahtiyar Kaymak’ın "Patron" isimli dosyasına ödül verdi. Şiir Jürisi tarafından yapılan değerlendirmede ise Jüri Özel Ödülü "91’kışı" dosyasıyla İrfan Temel kazandı.

TÖREN SEZER’İN DOĞUM GÜNÜNDE DÜZENLENECEK

Yapılan açıklamada ise DİSK/Gıda-İş ve Manos Kitap olarak bir kez daha emek vererek hazırlamış oldukları dosyaları gönderen katılımcılara ve gelen dosyaları emek vererek titiz bir çabayla inceleyen, verilen emekleri karşılıksız bırakmayan jüri üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki yıl ve yıllarda yine Sennur Sezer anısına sürecek olan bu ödülleri aynı titizlik ve heyecanla devam ettireceğiz. Bu yılki ödül törenimizi yine 12 Haziran’da şiirimizin yorulmaz iğnesi Sennur Sezer’in doğum gününde gerçekleştireceğiz” denildi.

Ödül töreniyle ilgili bilgilerin daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.