Dünya genelinde vaka sayısı 1 milyon 350 bini aşan koronavirüs salgınında can kaybı 80 binin üzerine çıktı

7 Nisan - Ülke ülke koronavirüs salgınında son durum | Ölümler 80 bini aştı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı dünya genelinde 1 milyon 350 bini geçti.

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesindeki bilgiye göre, dünya genelinde yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 80 bini aştı.

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından hazırlanan ve anlık güncellenen harita ile koronavirüs salgının dünyadaki son durumunu görebilirsiniz.

Güncelleme-19:20
İTALYA'DA KORONAVİRÜS NEDENİYLE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 17 BİN 127'YE ULAŞTI

İtalya'da Covid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 604 artarak 17 bin 127'ye yükseldi

Güncelleme-18:31
İNGİLTERE'DEKORONAVİRÜS KAYNAKLI CAN KAYBI 6 BİN 159'A YÜKSELDİ

İngiltere'de Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 786 artarak 6 bin 159'a yükseldi.

Güncelleme-18:06
MEKSİKA'DA KORONAVİRÜS NEDENİYLE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 125'E ULAŞTI

Latin Amerika ülkesi Meksika'da, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) hayatını kaybedenlerin sayısı 125'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 31 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 125'e, vaka sayısı 2 bin 439'a ulaştı.

Ülkenin sınır eyaletlerinden Baja California, Nuevo Leon ve Tamaulipas'ta yetkililer, ABD'de hızla artan vakalar nedeniyle yeni önlemler aldı.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, dün Twitter mesajında, koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinde kalanlara teşekkür ederek, "Hepinizin desteğiyle virüsü yeneceğiz. Meksika ekonomisini yeniden ayağa kaldıracağız. Bunun için bütün hazırlıklarımızı yaptık" ifadesini kullanmıştı.

Güncelleme- 17:15
ABD'DE ÖLÜ SAYISI 11 BİNE YAKLAŞTI

ABD'de yeni tip koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1339 artarak 10 bin 993'e yükseldi.

Güncelleme- 15:40
PARİS'TE GÜNDÜZ DIŞARDA SPOR YAPMAK YASAKLANDI

Fransa'da bazı şehirler, koronavirüsle mücadele kapsamında, halka maske dağıtma kararı aldı. Bu arada, başkent Paris'te de gündüz saatlerinde dışarıda egzersiz yapılması yasaklandı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, tüm kent sakinlerinin 10 gün içinde tekrar kullanılabilen maske alacağını söyledi.

Estrosi, haftasonu sosyal izolasyon kurallarında "kabul edilemez bir gevşeme" gözlemlendiğini belirtti.

Cannes ve Mandelieu-la-Napoule kentlerinde de maske dağıtılacağı duyurusu yapıldı.

Bu arada, başkent Paris'te polis, yarından itibaren saat 10:00 ve 19:00 arasında dışarıda egzersiz yapılmasının yasaklanacağını duyurdu.

Fransa'da uygulanan kurallarda, koşu için dışarı çıkılmasına izin veriliyor, ancak doktorlar gündüz saatlerinde çok sayıda kişinin dışarı çıkması ve sosyal mesafe kurallarına uymamasından şikayetçi.

Güncelleme - 15:20
KOSOVA'DA VAKA SAYISI 165'E YÜKSELDİ

Kosova'da 20 yeni korona virüs vakası ile birlikte vaka sayısı 165’e yükseldi.

Kosova Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü, 20 yeni korona virüs vakası ile birlikte ülke genelinde vaka sayısının 165’e yükseldiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, 129 testten 20’sinin pozitif çıktığı ifade edildi. Korona virüs testi pozitif çıkan kişilerden 17’inin ülkenin merkez bölümünden olduğu açıklandı. Öte yandan bir kişinin daha iyileşmesiyle birlikte, toplam iyileşen kişi sayısı 24 oldu. Korona virüs nedeniyle ülkede 3 kişi de hayatını kaybetti.

Kosova Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü Müdrü Dr. Naser Ramadani, ülkede korona virüs konusunda tehlikeli bir aşamaya girildiğini açıkladı. Vatandaşları korona virüs salgınına bulaşanlar sayısının en aza indirilebilmesi için evde kalmaya çağıran Ramadani, test edilen yaklaşık 2 bin kişiden 165 kişinin numunelerinin pozitif çıktığını kaydetti. Ramadani buna rağmen, şu ana kadar epidemiyolojik durumun kontrol altında olduğunu söyledi. Ramadani yaptığı açıklamada, ”Pozitif vakaların sayısını durdurmak, Bulaşıcı Hastalıklar Kliniği’ne başvuran çok kişiyi mümkün olduğunca tedavi etmek ve imkanlar dahilinde az kurban vermek için çaba gösterdiğimiz yeni bir aşamaya girdik” dedi.

Dünyadaki salgın patlaması ve pandemik salgınlar göz önüne alındığında, Kosova’nın son derece tehlikeli olabilecek 3 haftalık bir aşamaya girdiğini ifade eden Ramadani, "Bu yüzden zaman içinde aldığımız ve uygulanmakta olan bazı önlemlerin gelecekte eklenmesi gereken diğer önlemlerle birlikte vatandaşların ve Kosova Cumhuriyeti’nin her bireyinin büyük katkısı göz önüne alındığında hastalığı önlemesinin mümkün olacak" dedi.

Güncelleme-12:35
İSPANYA'DA ÖLENLERİN SAYISI 13 BİN 798'E YÜKSELDİ

İspanya'da Covid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 739 artarak 13 bin 798'e yükseldi

İRAN'DA 3 BİN 872'YE YÜKSELDİ

İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 133 artarak 3 bin 872'ye yükseldi.

11 milletvekilinin daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı açıklandı.

İranlı İşçiler Haber Ajansı'na (ILNA) göre, Meclis Başkanlık Heyeti Üyesi Muhammed Rıza Tabeş, milletvekillerine ve Meclis çalışanlarına Covid-19 testi yapıldığını belirtti.

"Milletvekillerinden 11'inin test sonuçları pozitif olarak açıklandı." ifadesini kullanan Tabeş, henüz tüm test sonuçlarının açıklanmadığını ancak 50 vekilin testlerinin pozitif çıkabileceğini söyledi.

İran'da 23 milletvekiline Covid-19 teşhisi konulmuştu. Tahran Milletvekili Fatma Rehber, 7 Mart'ta virüs nedeniyle hayatını kaybederken, Meclis Başkanı Ali Laricani'nin Covid-19 testinin de pozitif çıktığı bildirilmişti.

Güncelleme-12:20
DÜNYA GENELİNDEKİ ÖLÜMLER 75 BİNİ AŞTI

Resmi açıklamalar üzerinden dünya genelindeki koronavirüs vakalarının takibini yapan worldometer’ta yer alan bilgilere göre, koronavirüs sebepli can kayıpları 75 bini aştı.

Sitede yer alan bilgilere göre anlık koronavirüs vaka sayısı 1 milyon 352 bin 266. Ölümler ise 75 bin 299.

Güncelleme- 12:10
JAPONYA'DA 7 BÖLGEDE DAHA OHAL İLAN EDİLDİ

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, ülkenin 7 bölgesinde koronavirüse (Covid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı. Abe, yaptığı açıklamada, "Hükümet, virüsün ülke çapında hızla yayılmasının insanların geçim kaynakları ve ülke ekonomisi üzerinde büyük bir olumsuz etkisi olacağını düşünüyor. Bu sebeple olağanüstü hal ilan etmeye karar verdim" ifadelerini kullandı. Olağanüstü hal ilan edilen bölgelerin sırasıyla, Tokyo, Kanagawa, Saitama, Chiba, Osaka, Hyogo ve Fukuoka olduğu bildirildi.

Japonya’da koronavirüs tespit edilen vaka sayısı 3 bin 906 olarak açıklanırken; virüs nedeniyle ölenlerin sayısının 92 olduğu bildirildi.

Güncelleme-11:30
İYİLEŞENLERİN SAYISI 285 BİNİ AŞTI

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konulduktan sonra iyileşenlerin sayısı 285 bini geçti.

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dünyada 286 bin 877 kişi Covid-19'u yenmeyi başardı.

İyileşen vaka sayısının en fazla olduğu Çin'de 77 bin 167 kişi sağlığına kavuştu.

Çin'den sonra en fazla vakanın iyileştiği ülkeler, İspanya (40 bin 437), Almanya (36 bin 81), İran (24 bin 236), İtalya (22 bin 837), ABD (19 bin 810) ve Fransa (17 bin 250) olarak sıralandı.

Vakaların 10 bini aştığı diğer ülkelerde ise iyileşen kişi sayısı sırasıyla İsviçre (8 bin 56), Güney Kore (6 bin 694), Belçika (3 bin 986), Kanada (3 bin 616), Avusturya (3 bin 463), Türkiye (1326), Hollanda (250), Portekiz (140), İngiltere (135), Brezilya (127) oldu.

Güncelleme-11:20
AVRUPA’DA BAZI ÜLKELER KISITLAMALARI ESNETİYOR

Danimarka'da koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan anaokulları ve ilkokullar 15 Nisan'da yeniden açılıyor. Danimarka Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, anaokulu ve ilkokulların açılmasının, önlemlerin esnetilmesinin en büyük aşaması olduğu belirtildi. Ancak hükümet vatandaşlara çağrı yaparak, sosyal yaşamdaki bir dizi kısıtlamanın aylarca sürebileceği uyarısında bulundu.

Çekya hükümeti de epideminin etkisini azaltmak amacıyla getirilen bazı kısıtlamaları kademeli olarak kaldırmaya başladı. Ülkede bisiklet tamirhaneleri ve yapı marketleri kapılarını yeniden açtı. Yakın temas gerektirmeyen golf ve tenis gibi sportif faaliyetler de yapılabilecek.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz restoranların önemli bir kısmının 14 Nisan'dan itibaren faaliyetlerine devam edeceklerini açıklamıştı. Ancak Avusturya'da sokağa çıkış kısıtlamalarına Nisan ayının sonuna kadar devam edilecek. Okullar ise Mayıs ortasına kadar kapalı kalacak.
Kaynak: DW Türkçe

7-nisan-ulke-ulke-koronavirus-salgininda-son-durum-cin-de-ilk-kez-olum-yasanmadi-712354-1.

Güncelleme-11:02
İSRAİL'DE VAKA SAYISI 9 BİNİ AŞTI

İsrail'de Covid-19'a yakalanan hasta sayısı 9 bin 6'ya ulaşırken can kaybı da 60'a çıktı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 102 kişide daha Covid-19 tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 9 bin 6'ya çıktığı aktarıldı. Covid-19 teşhisi konulan üç hastanın daha yaşamını yitirdiği belirtildi. Ülkede böylece virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 60'a yükseldi.

Güncelleme- 10:10
NORVEÇ SAĞLIK BAKANI: KONTROLÜ SAĞLADIK

Norveç Sağlık Bakanı Höie, ülkedeki yeni tip koronavirüs salgınını kontrol altına aldıklarını bildirdi.

Norveç Sağlık Bakanı Bent Höie, düzenlediği basın toplantısında, ülkede yeni tip koronavirüs tedbirleri öncesinde bir kişinin 2.5 kişiye virüsü bulaştırdığını, geçen ay alınan sert tedbirlerin ardından ise bu rakamın 0.7'ye düştüğünü söyledi.

Güncel istatistiksel verilere göre, Norveç’te koronavirüs vakalarının artmadığının görüldüğünü vurgulayan Höie, virüs nedeniyle hastanede tedavi görenlerin sayısının gelecek günlerde azalacağını söyledi.

111 bin 299 kişiye Covid-19 testi yapılan Norveç’te, 5 bin 755 kişide virüs tespit edildi. 5 milyon 368 bin kişinin yaşadığı ülkede, 59 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Güncelleme - 09:38
ALMANYA'DA CAN KAYBI 1810'A YÜKSELDİ

7-nisan-ulke-ulke-koronavirus-salgininda-son-durum-vakalar-1-milyon-300-bini-asti-712250-1.

Almanya’da koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1810’a yükselirken; ülkedeki vaka sayısı 103 bin 375 olarak açıklandı. Ülkede son 24 saatte 226 kişi virüs nedeniyle öldü, 3 bin 252 kişide daha virüs tespit edildi.

Almanya, 103 bin 375 kişi ile dünyada en çok vakanın görüldüğü ilk 4’üncü ülke oldu.

Güncelleme- 08:50
AVUSTRALYA'DA ÖLENLERİN SAYISI 46'YA YÜKSELDİ

Avustralya’da yeni tip koronavirüsten (Covid-19) hayatını kaybedenlerin sayısı 46’ya yükseldi.

Güney Avustralya, Tazmanya, Victoria ve Yeni Güney Galler Eyaletleri Sağlık Bakanlıklarından yapılan açıklamalara göre, Covid-19 nedeniyle tedavi altındaki 5 kişi daha hayatını kaybetti.

Yaşanan can kayıplarıyla birlikte Avustralya genelindeki koronavirüsten ölenlerin sayısı 46’ya çıktı.

Ülkede 304 binden fazla kişiye Covid-19 testi yapıldığı, 5 bin 895 kişide virüs tespit edildiği ve bunlardan 2 bin 315’inin iyileştiği açıklandı.

Yurt dışından gelenlerin zorunlu karantinaya alındığı ülkede, açık veya kapalı alanlarda hane halkı dışında ikiden daha fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı.

Cenaze defin işlemlerinin 10 ve düğünlerin 5 kişiyle yapıldığı Avustralya’da, yasak, kısıtlama ve karantina kurallarına uymayanlar para ve hapis cezasına çarptırılıyor.

Güncelleme- 07:04
TAYLAND'DA UÇUŞLAR 18 NİSAN'A KADAR YASAK

Tayland hükümeti, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ülkeye yönelik bütün ticari uçuşların yasağı uygulamasını 18 Nisan'a kadar uzatma kararı aldı.

Tayland Sivil Havacılık Yönetiminden (CAAT) yapılan açıklamada, son günlerde ülke çapında Covid-19 vakalarının artışı ve sağlık yetkililerinin yurtdışından gelenlerin virüs taşıma ihtimaline yönelik endişeleri nedeniyle 4 ve 6 Nisan tarihlerinde uygulanan uçuş yasağının uzatıldığı bildirildi.

Bunun yanı sıra CAAT, ülkeye seyahat eden herkesin zorunlu 2 haftalık karantinaya alınacağını belirterek "Resmi ve askeri uçaklar ile acil iniş yapan uçaklarda seyahat edenler de bu kurala dahildir." açıklamasında bulundu.

Öte yandan Tayland'ın turistik adası Phuket'te bugünden itibaren toplu alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.

Phuket Valiliği, ada genelinde Covid-19 vakalarının artış gösterdiğine dikkati çekti ve toplu alanlarda maske takmayanların 20 bin Tayland Bahtı (4 bin 100 TL) para cezasına çarptırılacağını açıkladı.

Tayland genelinde 2 bin 220 Covid-19 vakası görülürken şimdiye kadar 26 hasta hayat��nı kaybetti.

Güncelleme- 6:58
NEW YORK'TA ÖLÜMLER 5 BİNE YAKLAŞTI

New York'ta yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaklaşık 5 bin kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı 130 bini geçti.

Dünya genelinde salgının en fazla görüldüğü ABD'de, vaka ve ölümlerin neredeyse yarısı New York'ta görülüyor.

New York Valisi Andrew Cuomo, düzenlediği basın toplantısında, eyalette 130 bin 689 kişinin koronavirüse yakalandığını, 4 bin 758 kişinin de öldüğünü söyledi.

Okulların ve açık kalması zorunlu olmayan iş yerlerinin 29 Nisan'a kadar kapalı kalacağını belirten Cuomo, sosyal mesafe kurallarına uymayanların ise 1000 dolara kadar para cezası ödeyeceğini ifade etti.

ABD genelinde ise John Hopkins Üniversitesinin paylaştığı verilere göre, 338 bin 995 kişide Covid-19 görülürken, 9 bin 683 kişi ise virüs yüzünden hayatını kaybetti.

ÇİN'DE İLK DEFA ÖLÜM YAŞANMADI

Çin'de bugün ilk defa yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitiren vaka olmadığı açıklandı.

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, ülkedeki Covid-19 vakalarının sayılmaya başlandığı ocak ayından bu yana bugün ilk defa hiçbir ölüme rastlanmadığı bildirildi.

Komisyon ayrıca bugün 32 yeni Covid-19 vakasıyla toplam sayısının 81 bin 740'e yükseldiğini, 89 kişinin bugün tedavi edildiğini açıkladı.

Covid-19'un yayıldığı ülke olan Çin'de virüs salgını büyük oranda kontrol altına alındı.

ESKİ ARJANTİN DEVLET BAŞKANI YARDIMCISININ CEZASI EV HAPSİNE DÖNÜŞTÜ

Yolsuzluk davasından 5 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Arjantin Devlet Başkanı Yardımcısı Amado Boudou'nun cezası ev hapsine çevrildi.

4 Numaralı Federal Mahkemeye bağlı Hakim Daniel Obligado, yolsuzluk davasından 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Boudou'nun cezasının ev hapsine çevrilmesini onayladı. Kararının yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alındığı ve Boudou'ya elektronik izleme cihazı takılacağı belirtildi.

Eski Devlet Başkanı Yardımcısı Boudou'nun avukatları daha önce de aynı sebepten ev hapsi talebinde bulunmuş ancak talepleri reddedilmişti.

Boudou, Arjantin pezosu basma anlaşmasının verildiği Ciccone Calcografica şirketinin borçlarını yapılandırmış ve The Old Fund isimli hayalet şirket üzerinden finansman sağlayarak Ciccone'nin batmasını engellemişti. 2011'de The Old Fund, Ciccone'nin yönetimini ele almış ve şirketin adını Güney Amerika Kıymetler Şirketi (CVS) olarak değiştirmişti.

CVS, Boudou hakkındaki yolsuzluk söylentilerinin çıktığı 2012 yılında çıkarılan bir yasa ile kamulaştırılmış ve Maliye Bakanlığına devredilmişti.

Eski Devlet Başkan Yardımcısı Boudou, Ağustos 2018'de 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Boudou, 2009 ila 2011 yılları arasında Ekonomi Bakanlığı görevinde bulunmuş, eski Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner'ın ikinci başkanlık dönemi 2011-2015 yıllarında da Devlet Başkanlığı Yardımcılığı görevini yürütmüştü.

MISIR VE FAS'TA CAN KAYIPLARI ARTTI

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı Fas'ta 80'e, Mısır'da 85'e yükseldi.

Fas Sağlık Bakanlığına bağlı Salgın Hastalıklar Müdürü Muhammed Elyubi, yaptığı yazılı açıklamada, 11 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ülkedeki can kaybının 80'e ulaştığını ifade etti. Elyubi, ülkedeki toplam vaka sayısının 1120'ye, iyileşenlerin sayısının ise 81'e ulaştığını kaydetti.

İçişleri, Sağlık, Ekonomi ve Finans ile Sanayi, Yatırım, Ticaret ve Dijital Ekonomi bakanlıkları tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Covid-19 nedeniyle sağlık alanında ilan edilen olağanüstü hal kapsamında dışarı çıkmalarına izin verilen kişilere salı gününden itibaren maske takma zorunluluğu getirilmesine karar verildiği belirtildi.

Söz konusu karara uymayanların 1 aydan 3 aya kadar hapis ile 300 ila 1300 dirhem (yaklaşık 33-140 dolar) para cezasına ya da bunlardan sadece birine çarptırılacağı aktarıldı.

Mısır Sağlık Bakanlığı, ülkede 7 kişinin daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini ve böylelikle can kaybının 85'e ulaştığını duyurdu. Açıklamada ayrıca, 149 kişinin daha enfekte olmasıyla virüsün bulaştığı kişi sayısının 1322 olduğu, iyileşenlerin sayısının ise 259'a yükseldiği aktarıldı.

Mısır yerel basınında yer alan haberlere göre ise ülkenin kuzeyindeki Beni Suveyf kentinde bulunan 5 bin nüfuslu Beni Affan Köyü, Covid-19 vakalarına rastlanması nedeniyle karantinaya alındı.

İskenderiye Sağlık Müdürlüğü ise El-Amiriyye'deki Daru'ş Şifa Hastanesi'nde bir kişide virüs tespit edildiğini, hastanenin kapatılıp 14 gün boyunca karantinaya alınmasına karar verildiğini açıkladı.