Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenecek Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, 7 ülkeden 26 şairin katılımıyla 8-10 Kasım tarihleri arasında Özdilek Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek

7 ülkeden 26 şair Eskişehir’de buluşuyor

Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, 8-10 Kasım tarihlerinde 9’uncu kez şiirseverlere ev sahipliği yapıyor. Hem Türkiye’nin çeşitli illerinden hem de dünyanın pek çok farklı noktasından gelen yabancı şairleri bir araya getirecek buluşmaya 7 ülkeden 26 şair katılacak. Festivalin bu yılki onur konuğu ise usta şair Şükrü Erbaş.

Açılış töreni yarın

Tepebaşı Belediyesi tarafından Türkiye Yazarlar Sendikası, Türkiye PEN Yazarlar Derneği ile Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Akademisi işbirliğiyle düzenlenecek 9. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması’nın açılış töreni ve konser programı, onur konuğu Şükrü Erbaş’ın imza töreni ile birlikte yarın saat 18.00’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapılacak.

7-ulkeden-26-sair-eskisehir-de-bulusuyor-647103-1.

Oturumlar ve etkinliklerle dopdolu geçecek

9. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, gerçekleştirilecek çeşitli oturumlar ve etkinlikler ile bu yıl da dopdolu olacak. Bu çerçevede çocuklara yönelik etkinlikler Esentepe Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi’nde, diğerleri ise Özdilek Sanat Merkezi’nde düzenlenecek.

9 Kasım Cumartesi günü Çocuk Şiiri Etkinliği ile başlayacak ve Salah Birsel’in 100. yaşı anısına düzenlenecek olan “Salah Birsel 100 Yaşında” oturumu ile devam edecek. Oturumda Mahmut Temizyürek konuşmacı olacak. Ardından, “Macar Şiiri” oturumu, Tozan Alkan müzik dinletisi, “Farklı Coğrafyaların Şiir Atlası” oturumu, onur konuğu Şükrü Erbaş ve Burak Abatay’ın değerlendirmeleri ile “Şükrü Erbaş’ın Şiir Dünyası” oturumu ve günün son etkinliği olarak da Şükrü Erbaş ve Metin Karausta’nın şiir ve müzik dinletisi sanatseverler ile buluşacak.

10 Kasım Pazar günü ise ilk olarak Performans Sanatçısı Çiğdem Odabaşı Çocuklarla Şiir Atölyesi gerçekleştirecek. Daha sonra bu yıl Temmuz ayında kaybettiğimiz Küçük İskender anısına bir oturum düzenlenecek. Oturuma Mustafa Köz, Haydar Ergülen, Gamze Akdemir, Umay Umay ve Şakir Özüdoğru konuşmacı olarak katılacak. Günün son etkinliğinde ise edebiyatseverler, buluşmaya katılan tüm şairlerin şiir okumalarını dinleme şansı bulacak.

7-ulkeden-26-sair-eskisehir-de-bulusuyor-646871-1.

Şükrü Erbaş onur konuğu olacak

Daha önce Ataol Behramoğlu, Ahmet Telli ve Tuğrul Tanyol’un da aralarında bulunduğu birçok şairi onur konuğu olarak ağırlayan etkinliğin bu yılki onur konuğu ise kaleminden çıkan şiir dizelerine ses vererek onlara bambaşka bir ruh ve duygu kazandıran Türk şiirinin usta isimlerinden Şükrü Erbaş olacak. Direktörlüğünü Haydar Ergülen’in yaptığı ve bu yıl Macar şiirlerine odaklanacak olan buluşma, müzik dinletileri, şiir okumaları ve çocuk şiiri etkinlikleri ile şiir severlere sanatla dolu üç gün sunacak.

Konuk ülke şairleri:

Balazs Szöllössy (Macaristan), Márton Simon (Macaristan), Orsolya Láng (Macaristan), Csilla Nagy Hajnal (Macaristan), Mel Kenne (ABD), Anton Baev (Bulgaristan), Darija Zilic (Hırvatistan), Özlem Özgül Dündar (Almanya) ve Melek Mustafa (Suriye).

Türkiye’den katılacak şairler:

Şükrü Erbaş, Haydar Ergülen, Rahmi Emeç, Serkan Türk, Elif Nuray Yıldırım, Tozan Alkan, Sema Güler, Nihat Özdal, Soner Demirbaş, Süreyya Akçay, Umay Umay, Mahmut Temizyürek, Çiğdem Odabaşı, Mustafa Köz, Ersin Kurt, Yalın Tunalı, Şakir Özüdoğru, Burak Abatay ve Gamze Akdemir.