70 köpek balığı akvaryumda tutuluyor

Yeşilköy'deki İstanbul Akvaryum'da bin 500 türden 17 bin kara ve deniz canlısı yaşıyor. Okyanuslarda olması gereken köpek balıkları burada dalış yapan turistleri eğlendiriyor.

Akvaryum'da 20 farklı türden 70 köpek balığı yaşıyor.

Akvaryum'da ayrıca limon, hemşire, gitar, kum kaplanı, vatoz ve zebra köpek balığı gibi türler de tutuluyor.

Akvaryum yetkilileri 14 yaş ve üzerinde dalışa engel herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan herkesin dalışlara katılabildiğini belirtiyor.

Yeni Zelanda, Maldivler ya da Güney Afrika'ya gitmeden birçok canlının tematik akvaryumda görülebileceğini anlatan İstanbul Akvaryum Genel Müdürü Dilek Çapanoğlu ise, akvaryumlarını şöyle tanıtıyor "Tematik akvaryumlar dalış ve macera turizmine alternatif olarak değerlendirilmesi gereken bir noktada. Ziyaretçiler burada dünyanın dört bir yanından gelen köpek balıklarıyla yüzme fırsatı yakalıyor. Yeni Zelanda, Maldivler ve Güney Afrika'ya gittiğinizde bu kadar çok canlı türüyle karşılaşmanız şansınıza kalıyor. Burada ise planlı bir dalış gerçekleştirerek hangi canlıları göreceğinizi bilerek akvaryuma giriyorsunuz. 4 milyon litrelik akvaryum tankında 20 türden 70 köpek balığı bulunuyor. Bu türler arasında Avrupa'da sadece İstanbul Akvaryum’da bulunan limon köpek balığı var. Bunun yanı sıra kum kaplanı köpek balığı ve vatoz köpekbalığını da burada görmek mümkün" dedi.