Çağan Irmak’ın yeni filmi ‘Unutursam Fısılda’ 70’lerden bir anlatım. Yarın gösterime girecek filmle dönemin şöhret yolculuğunun ana duraklarından Unkapanı Plakçılar Çarşısı’na gidip; dönemin dükkânlarını 70’lerin müzik ruhuyla gezinebilirsiniz

70’lerden ‘Ayperi’nin hikâyesi

CANAN AYDIN

Tutkuyla hayallerinin peşinden gidebilir misin? Bir gün başladığın o yere dönerken her şeyi unutabileceğin riskini göze alarak, o kapıdan çıkabilir misin?.. Ayperi ve Tarık’ı birleştiren de bu; tutku, hayaller ve aşk.

Çağan Irmak’ın yeni filmi ‘Unutursam Fısılda’ bu kez 70’lerden bir hikâyeyle karşımızda. ‘Babam ve Oğlum’, ‘Issız Adam’, ‘Dedemin İnsanları’ ve ‘Tamam Mıyız?’dan sonra gelen film ‘Unutursam Fısılda’ 70’li yıllardan günümüze uzanan müzik, aşk ve umut dolu bir yolculuk.

İZMİR-İSTANBUL ARASI HAYALLER
Hayatın bütün yükünü omuzlarında taşıdığını düşünmek ya da hayallerin için her şeyi göze almak...

70’lerden gelen hikâyede ‘Ayperi’ Birgi kasabasında liseli bir genç kadın. Onu, hayallerinin peşinden koşması için cesaretlendiren Tarık’la tanışması aslında pek de tesadüf değil... Ayperi tutkuları için savaşan, kural tanımayan bir kadın. Tarık ise ona ve müziğe aşık bir genç. Tarık, Ayperi’yi hayallerinin tam kalbine, İstanbul’a giden yolda yalnız bırakmıyor.

Ayperi için İstanbul artık büyülü sahneler, büyük duvar posterleri, büyük orkestralar, alkışlayan kalabalıklar, gazeteler, dergiler demek. Ayperi’nin hayalleri Tarık’ın besteleri ve Erhan’ın desteğiyle zirveye giden bir yolculuğa dönüşür. Ancak Ayperi hayallerinden gün geçtikçe uzaklaşır ve günün birinde kendini bir bavulla ayrıldığı kasabasına dönerken bulur. Ayperi’nin bu dönüşü, ablası Hanife ile hayatla olan hesaplaşmasını hiçbir şeyi unutmadan yapmasının bir başlangıcıdır.

MÜZİK, FİLMİN GIDASI
Yarın gösterime girecek filmle zamanın şöhret yolculuğunun ana duraklarından Unkapanı Plakçılar Çarşısı’na gidip; dönemin dükkanlarına girip, afişlerine tek tek 70’lerin müzik ruhuyla bakabilirsiniz.

Çekimleri İzmir’in Ödemiş’ine bağlı Birgi kasabası ve İstanbul’da gerçekleştirilen filmde rol alan Farah Zeynep Abdullah, Mehmet Günsür, Kerem Bürsin, Hümeyra ve Işıl Yücesoy öne çıkan isimler. Dizilerde gösterdiği performansla adından söz ettiren Farah Zeynep Abdullah ‘Ayperi’ karakteriyle ‘Hümeyra’nın gençlik yıllarını oynuyor. Dizi oyunculuğuyla çok konuşulan Farah Zeynep Abdullah  filmde gösterdiği performansla da adından söz ettireceğe benziyor. İlk kez ‘Unutursam Fısılda’ için müzisyen Kenan Doğulu tarafından hazırlanan 10 şarkının altısını kendi sesiyle Farah Zeynep Abdullah seslendiriyor.

Çağan Irmak’ın bugüne kadar en yüksek prodüksiyonlu işi olma özelliğini taşıyan filmde Hümeyra’nın sesinden de bir şarkı dinlemek mümkün.