Yasemin Göksu, Hayko Cepkin, Doğan Duru, Feryal Öney, Burhan Şeşen, Cahit Berkay, Ayşenur Kolivar, Ceylan Ertem ve Metin Kahraman gibi isimlerin bulunduğu 70 müzisyen, baskılara ve yasakları karşı "Âşıkların Sözü Kalır" isimli şarkıyı söyledi. Şarkı, 10 dilde ve farklı müzikal tarzları birleştirdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Müzik Susturulamaz Kolektifi'nden 70 müzisyen, baskılara ve yasaklara karşı 10 dilde ve farklı müzikal tarzda "Âşıkların Sözü Kalır" isimli şarkıyı söyledi.

Sözleri Baba Zula grubundan Murat Ertel'e, bestesi de yine Murat Ertel ve aynı gruptan Levent Akman'a ait olan şarkı, farklı müzikal tarzlardan müzisyenleri bir araya getirdi.

Aralarında Yasemin Göksu, Hayko Cepkin, Doğan Duru, Feryal Öney, Burhan Şeşen, Cahit Berkay, Ayşenur Kolivar, Ceylan Ertem ve Metin Kahraman gibi çok sayıda ismin bulunduğu sanatçılar 10 dilde, farklı müzikal tarzlar ile şarkıyı yorumladı.

Rock, caz, rap gibi farklı tarzlar arasında geçişlerle öne çıkan şarkı; Türkçe, Kurmancî, Zazakî, Lazca, Arapça, Farsça, Ermenice, Çerkesçe, Ladino, Karadeniz Rumcası gibi farklı dilleri bir araya getirdi.

Koordinatörlüğünü Yasemin Göksu, Mehmet Demir ve Ayşe Tütüncü'nün üstlendiği projede, şarkının 17 dakikalık versiyonunun yanı sıra 5 dk'lık bir halay versiyonu ve dijital platformlarda yayınlanmak üzere hazırlanan bir radyo edit versiyonu da bulunuyor.

Hazırlıkları bir yıl süren projenin müzik direktörlüğünü Kemal Sahir Gürel, mix-mastering'ini ise Tarkan Gözübüyük üstlendi.