Divriği Kültür Derneği, kuruluşunun 70'inci yılında, 7 Ocak Cumartesi günü saat 17.30’da Beyoğlu’nda bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda şenlik düzenleyecek.

70 yıllık dev çınar üye ve dostlarıyla buluşuyor

1952 yılında İstanbul'da yaşayan esnaf ve bürokratların girişimi ile üniversitede eğitim gören öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Divriği Kültür Derneği, kuruluşunun 70'inci yılını kutlayacak.

İnsan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi yönünde mücadele veren dernek, 7 Ocak 2022 Cumartesi günü, Beyoğlu'nda bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda üyelerinin katılımıyla 17:30 – 21:30 saatleri arasında şenlik gerçekleştirecek.

Konserlerin ve birçok kültür sanat etkinliğinin yer alacağı etkinliğe, sanatçılar, şairler, yazarlar, gazeteciler, dernekle dayanışma içinde olan kurumlar ve siyasetçiler katılacak.

Şenlik, halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek.

Şenliğe katılım çağrısında bulunan Divriği Kültür Derneği 50. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Akkaya, açıklamasında şunlara yer verdi:

“Divriği Kültür Derneği, 1952 yılında İstanbul'da yaşayan esnaf ve bürokratların girişimi ile yükseköğrenim gören gençlerimizin karşılaştıkları barınma ve eğitim sorunlarını gidermek maksadı ile kurulmuştur. Derneğimiz, Cumhuriyet ve Laik Demokratik Hukuk Devleti ışığı altında her türlü inanç ve düşünceye saygılı, çağdaş uygarlık hedef ve ilkelerine sıkı sıkıya bağlı bir STK dır.

Derneğimiz bu bilinç ve sorumluluk gereği faaliyetlerini gerçekleştirirken; insanlarımız arasındaki iletişim, yardımlaşma ve dayanışma duygularını pekiştirmek, ilçemizin ve yaşadığımız şehrin her türlü kalkınmasına katkı sağlamak, eğitim gören öğrencilerimize burs vermek, yöremizin ekonomik potansiyelini geliştirmek, tarihini tanıtmak ve turizmini geliştirmek, kültürel, sanatsal ve doğal mirasını korumak ve nihayetinde insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi yönünde mücadele verir.

Kuruluşumuzun 70. yılını kutlamanın heyecanını yaşarken tüm hemşehrilerimiz ile bu duyguyu ortaklaştırabilmek adına 7 Ocak 2022 Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonunda yüzlerce üyemizin katılımıyla 17:30 – 21:30 saatleri arasında 70.yıl şenliğini gerçekleştirecektir. Konserlerin ve birçok kültür sanat etkinliğinin yer alacağı etkinliğimize çok değerli sanatçılar, şairler, yazarlar, gazeteciler, dayanışma içinde olduğumuz kurumlar, siyasetçiler ve dostlarımızda katılacaktır.

Halkın doğru haber alması için mücadele eden siz değerli basın emekçilerinin de aramızda olması bizlere güç verecektir. Dostluk ve dayanışma duygularımızla.”