71. Cannes Film Festivali'nde protestolar devam ediyor

71. kez düzenlenen Cannes Film Festivali'ne damga vuran protestolar devam ediyor. Son olarak 1645 erkek yönetmene karşı 82 kadın yönetmeni temsilen 82 kadınla protesto gerçekleşti.

Cannes Film Festivali'ne katılan sanatçılar, geçtiğimiz yıl Hollywood'da yaşanan taciz ve cinsiyet eşitsizliği karşıtı başlatılan 'Times Up'hareketine destek vermeye devam ediyor.Önceki gün festivalin jüri başkanı Cate Blanchett liderliğinde eşit işe eşit ücret talebi ile bir eylem yapıldı.

Cate Blanchett festival tarihinden bugüne kadar yarışan 1645 erkek yönetmene karşı 82 kadın yönetmeni temsilen 82 kadınla protesto yaptı.82 kadından oluşan bir grup, el ele tutuşup sektöre mesaj verdi.

71-cannes-film-festivali-nden-protestolar-devam-ediyor-463454-1.

Erkeklerle yarı yarıya temsil edilmlerini isteyen Blanchett, "Temsiliyetlerin derinlenmesine değişeceğine inanıyoruz. Çalışma ortamımızın daha çeşitli ve adil platformlarda yapılmasını talep ettik. Erkek meslektaşlarımıla birlikte omuz omuza ilerlemek istiyoruz." dedi.71-cannes-film-festivali-nden-protestolar-devam-ediyor-463458-1.

Cate Blanchett, Armani Prive tasarımı olan siyah uzun bir elbise giydi. ABD'li yapımcı Harvey Weinstein tarafından taciz edilen oyuncuların isyanıyla başlayan olayların en bilinen isimlerinden biri olan Salma Hayek ve Kristen Stemart da eyleme destek verdi.Festivale gitmeden önce Nice'te görüntülenen 80 yaşındaki oyuncu Jane Fonda, üzerinde Time's Up yazılı siyah tişörtüyle mesajını daha yoldayken verdi. Fonda, festivalde otobiyografik belgeselinin tanıtımı yaparken siyah bir elbise tercih etti.