İngiltereli bir bisikletçi, 79 günde dünyayı bisikletiyle dolaşarak dünya rekorunu kırdı. Daha önceki rekor, 123 gündü.

79 günde bisikletiyle dünyayı dolaştı

Toplamda yaklaşık 28 bin kilometre pedallayan 34 yaşındaki Mark Beaumont, bisikletiyle günde ortalama 380 kilometre yol giderek Paris'teki Arc de Triomphe'e planlanandan bir gün önce ulaştı.

The Independent'in haberine göre, yine İngiltere Perthshire'den bir bisikletçi, 2008'de dünyayı 194 günde dolaştımıştı. Yılları boyu kırılmaya devam eden rekor, en son 123 günde kalmıştı.

Beaumont'un takvimi ise oldukça yorucuydu. Günde sadece 5 saat uyuyan bisikletçi, gün içinde yaklaşık 16 saat bisiklet kullandı.

2 Temmuz'da Fransa'nın başkenti Paris'ten turuna başlayan bisikletçi, Avrupa, Rusya, Moğolistan ve Çin'i geçti; daha sonra Avustralya ve Yeni Zelanda'ya ulaştı. Portekiz ve İspanya'yı hızla geçerek Fransa'ya geri ulaşmak için ise Kuzey Amerika'yı kullandı.

Bisikletçi, bu turu için Jules Verne'in Around The World In Eighty Days (80 Günde Devri Alem) kitabından etkilendiğini açıkladı.

Her sabah saat 04.00'te uyandığını ve günde 9 bin kalori tükettiğini belirten bisikletçi, turunu "müthiş bir deneyim" olarak niteledi ve turunun "dayanıklılık sporunu yeniden tanımladığını" söylerek, "Bu, şüphesiz, vücudumu ve aklımı sınadığım en ciddi meydan okuma oldu. Günlük ihtiyaç duyduğum fiziksel ve zihinsel dayanıklılık, başlı başına bir zorluktu; fakat etrafımda beni destekleyen mükemmel bir takım vardı." ifadelerini kullandı.