Kocaeli'de resim öğretmenliği yapan ve 7 aylık hamile olan Şeyma Batmaz'ın COVID-19 testi pozitif çıktı. Karantina altına alınan Batmaz, televizyonlarda söylendiği gibi COVID-19 testi pozitif çıkan insanların yakın çevresine test yapıldığının doğru olmadığını belirtti

7 aylık hamile öğretmenin korona testi pozitif çıktı: “Bazı insanlar çalışmak zorunda.."

Kocaeli’de resim öğretmenliği yapan Şeyma Batmaz’ın COVID-19 testi pozitif çıktı. Batmaz, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Bağımsız Kocaeli’den Sebahattin Aydın’ın haberine göre 7 aylık hamile olan Batmaz karantina altına alındı. Bir fabrikada işçi olan eşinin ise sonuçları henüz çıkmadı.

Sendika.org'un haberine göre; haberi duyuran eşi Baturhan Batmaz da yakın zamanda temas ettikleri arkadaşları için belirtiniz varsa hastaneye gidin çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla belirtilerin kendisinde hafif seyrettiğini söyleyen Batmaz sık sık ücretli çalışanların hayatlarını kazanmak için işe gidip gelmeye mecbur olduğunu vurguladı. Batmaz, haberlerde COVID-19 pozitif kişilerin yakınlarına da test yapıldığının belirtildiğini ancak pratikte böyle bir şey olmadığını ifade etti.

Batmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fabrika işçisi olan insanlar şu an işteler ve biz gibi semptomları hafif hissedenler hastaneye gitmiyorlar. Çoğu insan işte. Maddi olarak çalışmaları gerektiği için çalışıyorlar. Televizyonda bangır bangır ‘Evde kal, evde kal, evde kal’ diye bağırıyorlar. Böyle bir dünya yok. Bazı insanlar çalışmak zorunda işte. Biz gibi alt kademe kısım. İşe gidip gelirsin, işten bulaşır… Mecbursundur. Ama bazılarının tuzu kurudur. Evde dururlar, kapılarına paketler, erzaklar gelir falan…"