8. Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül töreninde BirGün gazetesine de “Hakikatın Peşindeyiz” temalı basın, sanat ve dayanışma ödülü verildi

8. Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri sahiplerini buldu

Halkevleri’nin 88. kuruluş yıl dönümü kapsamında, 8. Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri sahiplerini buldu.

Oyuncu Emre Canpolat'ın sunumuyla başlayan törende, birçok ödül sahipleriyle buluştu.

BİRGÜN'E SANAT VE DAYANIŞMA ÖDÜLÜ

8. Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri'nde BirGün gazetesi de “Hakikatın Peşindeyiz” temalı basın, sanat ve dayanışma ödülünü aldı. Ödülü BirGün adına, BirGün gazetesi imtiyaz sahibi İbrahim Aydın aldı.

Aydın, "Halkevleri’nin 88. kuruluş yıl dönümü kapsamında, “Hakikatın Peşindeyiz” temalı basın, sanat ve dayanışma ödülünü BirGün gazetesine veren Halkevleri'ne teşekkür ederiz" diye konuştu.

halkevleri-nden-birgun-e-691744-1.

'ÖDÜLÜ CUMARTESİ ANNELERİ ADINA ALIYORUM'

Cumartesi Anneleri adına ödül alan kaybedilen gazeteci Ferhat Tepe'nin annesi Zübeyde Tepe de, "Bu ödülü Cumartesi Anneleri adına ve kaybolan Özgür Gündem çalışanları adına alıyorum" dedi.

Tepe'ye Ödülünü Gezi'de yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan takdim etti.

halkevleri-nden-birgun-e-691745-1.

Kayyum hakikatini sergileyen Selçuk Mızraklı adına dayanışma ödülünü de KHK’li olduğu gerekçesi ile Eş Başkanlığı elinden alınan HDP Diyarbakır il Eş Başkanı Hülya Alökmen Uyanık aldı. Uyanık ödülü Halkevleri Onursal Başkanı Abdullah Aydın'dan aldı.

halkevleri-nden-birgun-e-691746-1.

Törende ödül alan diğer isimler şu şekilde:

Suruç Aileleri İnisiyatifi adına Fethi Aydın, Çorlu Tren Katliamı Davası Aileleri adına Mısra Öz Sel, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği adına Mehtap Sakinci Coşgun, Bülent Şık, Bülent Utku, Selçuk Mızraklı adına Turan Hançerli, Jülide Kural, Çiğdem Toker, Mücella Yapıcı, Berkay Ateş. Şule Çet için Adalet Komisyonu adına Neslihan Duran, Adalet Nöbeti adına avukat Türkan Yılmaz.