Ensar Vakfı'nın 8 milyon dolarlık bağış yaptığı TÜRKEN Vakfı’nın genel sekreteri Haluk Gani'nin devlet şirketinden aylık 89 bin lira maaş aldığı ortaya çıktı

8 milyon dolarlık ‘bağış’ın son adresiydi: Türken Vakfı yöneticisinin yüklü maaşı ortaya çıktı

Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yaptığı 8 milyon dolarlık bağışın, ABD’deki TÜRKEN Vakfı’na yurt için aktarılmasının ardından yeni bir bilgi daha ortaya çıktı. TÜRKEN Vakfı'nın Genel Sekreteri Haluk Gani'nin, bir KİT olan ETİMADEN'in ABD'de kurduğu ETİMİNE USA Şirketi'nin 13 bin 500 Avro (89 bin lira) maaşlı Genel Müdürü olduğu ortaya çıktı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz, “ABD'deki TÜRKEN Vakfı'nın Genel Sekreteri Haluk Gani olduğunu belirledik. 8 Milyonluk bağış yapılan vakfın Genel Sekreteri aynı zamanda devletten de astronomik düzeyde maaş alıyor” dedi.

ETİMADEN'in hesaplarını ve Sayıştay raporunu inceleyen Deniz Yavuzyılmaz bu genel müdürlerin kim olduğunu ve ücretlerinin neden bu kadar yüksek olduğunu Enerji Bakanı Fatih Dönmez'e sordu.

İSİMLERİ AÇIKLAMADI

Dönmez de yazılı olarak “Genel müdürlerin ücretleri, bulundukları ülkelerin ekonomik şartları dikkate alınarak yönetim kurullarınca belirlenmektedir” cevabını verdi ve isimleri açıklamadı. Yavuzyılmaz gelişmeleri şöyle aktardı: “ETİMADEN ısrarlı takibimiz sonucu bu genel müdürlerin kim olduğunu, resmi internet sitesine koyup açıklamak zorunda kaldı. ABD'deki ETİMİNE Şirketi'nin 13 bin 500 Avro maaşlı Genel Müdürü'nün Haluk Gani olduğunu böylelikle öğrendik. Bir süre sonra Başkentgaz'ın Kızılay aracılığıyla Ensar Vakfı'na 8 milyon dolar aktardığı ve bu paranın ABD'deki TÜRKEN Vakfı'na yurt yapması amacıyla gönderildiği ortaya çıktı. Bu vakfın Genel Sekreteri Haluk Gani, Cumhurbaşkanı'ndan bile fazla maaş alan bir kamu görevlisi olmuş. Bu olay soruşturma konusudur.”