Tedavi için annesinin yurtdışı çıkış yasağının kaldırılması amacıyla sosyal medyada yürütülen bir kampanyayla tanınan 8 yaşındaki Ahmet Ataç, kansere yenik düşerek hayata veda etti

8 Yaşındaki Ahmet Ataç kansere yenik düştü

Babası cezaevinde olan ve annesinin de yurtdışı çıkış yasağı bulunan Ahmet Ataç, yakalandığı kemik kanserine yenik düştü. 2018 yılında ailesine yönelik yürütülen FETÖ soruşturması neticesinde Ahmet Ataç’ın babası ve annesi tutuklanmış, babası cezaevinde kalırken annesi ise yurtdışı çıkış yasağıyla birlikte iki buçuk ay sonra serbest bırakılmıştı. Kansere bu süreçte yakalandığını belirten anne Zekiye Ataç, bu tarz hastalıklarda hastanın moralinin yüksek olmasının önemli olduğunu, oğlunun babasını uzun süredir görmediğini belirtmişti.

Euronews’te yer alan habere göre, Ahmet Ataç durumunun ağırlaşması üzerine bu gece yoğun bakıma alınmıştı. Doktorların müdahalesi, üç kez duran kalbini yeniden çalıştırmaya yetmedi. Ahmet Ataç hayata döndürülemedi.

Ahmet Burhan Ataç'ın vefat haberini, hastanede anne Zekiye Ataç'a refakat eden aktivist Arlet Natali Avazyan, kurucu üyesi olduğu Aidbrom adlı haber sitesi Twitter hesabından duyurdu.

BABA HARUN ATAÇ HASTANEYE YETİŞEMEDİ

Ahmet Burhan'ın hastalığının son evresinde yoğun bakım ünitesine kaldırılması üzerine, Tarsus Cezaevinde tutuklu bulunan baba Harun Reha Ataç için savcılıktan izin talep edildi. Aileye eşlik edenler, savcılığın Harun Ataç'ın hastaneye gece değil; sabah gidişine izin verdiği bilgisini paylaştı.

ZEKİYE ATAÇ’IN YURTDIŞI ÇIKIŞ YASAĞININ KALDIRILMASI İÇİN SOSYAL MEDYADA KAPANYA YAPILMIŞTI

Ahmet Burhan’ın anne ve babası, 2018 yılında FETÖ soruşturması geçirmiş ve tutuklanmışlardı. Babası hala cezaevinde olan Ahmet Ataç’ın annesi ise iki buçuk ay cezaevinde kaldıktan sonra yurtdışı çıkış yasağı kararıyla serbest bırakılmıştı. Kansere bu süreçte yakalanan Ahmet Ataç için Almanya’da tedavi imkanı doğmuştu. Annesinin yurtdışına çıkış yasağı olması nedeniyle bir süre Almanya’ya gidemeyen Ahmet Ataç’ın annesinin yasağının kaldırılması için sosyal medyada bir kampanya yürütülmüştü.

Tedavi için ilk olarak babaannesiyle Almanya’ya giden Ahmet Ataç’ın annesinin daha sonrasında yurtdışına çıkış yasağı kaldırılmıştı. Tedavinin devamı için tekrar Almanya’ya gittiklerinde ise doktorlar, çocuğun kan değerlerinin tedavinin devamı için düşük olduğunu söylediler. Ardından Türkiye’ye dönen Ahmet Ataç’ın durumu kötüleşmişti.