8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın cinsel istismara maruz bırakıldıktan sonra öldürülmesine ilişkin görülen davada, Uğur Koçyiğit’e ağırlaştırılmış müebbet ve 42 yıl hapis cezası verildi.

8 yaşındaki Eylül'ün katili Uğur Koçyiğit'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Ankara’nın Polatlı ilçesinde 22 Haziran 2018’de 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın cinsel istismara maruz bırakılıp öldürülmesine ilişkin 2 sanıklı davada karar açıklandı.

Mahkeme, Uğur Koçyiğit'in ağırlaştırılmış müebbet ve 42 yıl hapsine karar verdi. Sanık Huriye Koçyiğit de "çocuğu kasten öldürmeye yardım" suçundan 13 yıl 4 ay, "çocuğu hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

NE OLMUŞTU?

8 yaşındaki Eylül, 22 Haziran 2018 tarihinde Polatlı'ya bağlı Uzunbeyli mahallesinde kaybolmuştu. Eylül Yağlıkara'nın cansız bedeni 1 hafta sonra toprağa gömülü halde bulunmuştu.

Cinayet nedeniyle Uğur Koçyiğit isimli erkek, "çocuğu kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından en az 22 yıl hapis cezası talebiyle yargılanıyordu.

Huriye Koçyiğit'in de "çocuğu kasten öldürmek" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarına yardım ettiği gerekçesiyle 27 yıla kadar hapsi isteniyordu.