Bahçelievler’de 16 yaşındaki torununa 8 yaşından bu yana tecavüz eden ve istismara maruz bırakılan çocuğun hamile olduğunun belirlenmesiyle ortaya çıkan olayda, Durmuş O., isimli erkek 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

8 yıldır dedesi tarafından istismar edilen çocuk doğum yaptı: 73 yaşındaki erkeğe 30 yıl hapis cezası

İstanbul Bahçelievler'de torununa cinsel istismarda bulunan 73 yaşındaki Durmuş O’ya 30 yıl hapis cezası verildi. 8 yaşından beri cinsel istismara maruz bırakıldığı belirlenen 16 yaşındaki D.O.'nun bebeğinin DNA'sı, Durmuş O. ile yüzde 99,99 eşleşti. Durmuş O. hakkında diğer torununa da cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle ayrı bir iddianame düzenlendi.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Durmuş O., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) sistemi ile katıldı. Duruşmaya, taraf avukatları ile istismara maruz bırakılan çocuğun anne ve babası da katıldı. Duruşmada mahkeme başkanı dava dosyasına ulaşan Adli Tıp Kurumu raporunda çocuğun olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğuna dair raporu okudu. Duruşmada beyanda bulunan müşteki avukatı, D.O.'nun 8 yaşından beri cinsel istismara maruz kaldığını belirterek, "DNA raporunda da bebeğin babası olduğu aşikardır. Biz bu durumda en ağır ceza ile cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

DİĞER TORUNUNA DA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNMUŞ

Söz verilen Durmuş O. ise suçlamaları kabul etmeyerek, "Bunu mal mülk için yapıyorlar. Bana iftira atıyorlar" ifadelerini kullandı. Sanık savunmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme sanık Durmuş O.'nun 'öz torununa cebir ve tehdit ile zincirleme şekilde cinsel istismar' suçundan 30 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi.


Durmuş O. hakkında diğer torunu olan 18 yaşındaki K.O.'ya 5 yaşından 11 yaşına kadar cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ayrı bir iddianame düzenlendi 'Çocuğa karşı cinsel istismar' suçundan hazırlanan iddianame kapsamında ifadesi alınmak istenen Durmuş O., bu olayda da susma hakkını kullanmak istediğini söyleyerek savunma yapmadı.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2013 ile 2021 yılları arasında Bahçelievler'de meydana gelen olay anlatıldı.

İddianamede D.O.'nun 15 Ocak 2021 günü karın ağrısı şikayeti ile hastaneye gittiği ve yapılan muayenede 32 haftalık gebe olduğunun tespit edildiği belirtildi. 16 Ocak 2021'de çocuğun doğum yapması üzerine olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

D.O. soruşturma kapsamında Çocuk İzlem Merkezi'nde alınan beyanında, aynı binada oturan dedesinin 8 yaşından beri kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söylemişti. İlk olayın kendisi 8 yaşındayken yaşandığını dile getiren D.O. "Anneme ve babama söylemekle tehdit edip 'annene söylerim, babana söylerim, öğrendikleri zaman evden kovulursun' diyerek zorluyordu. Bu olaylar neticesinde doğum yaptım. Şikayetçiyim" demişti.

Durmuş O. ise susma hakkını kullandı. İddianamede yer verilen Adli Tıp Kurumu raporunda doğan bebeğin biyolojik babasının yüzde 99,99 dede Durmuş O. olduğunun tespit edildiği ifade edildi.

İddianamede dede Durmuş O. hakkında '12 yaşından küçük mağdura karşı cebir ve tehdit ile zincirleme şekilde cinsel istismar' suçundan 35 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

DHA
Fotoğraf: Hale Güzin Kızılaslan​-csgorselarsiv.org