Kül, 8 yıl aradan sonra yeni bir albümle geri dönüyor. Müziklerinin yıllar içerisinde geçirdiği evrimin varacağı noktayı sabırla bekleyen ve bu zaman zarfında titizlikle çalışan Kül, kavramsal bir biçimde tasarladıkları bu yeni albümlerinde; müzikal içeriği, şarkı sözlerini, görsel tasarımı ve albüm fotoğraflarını bütüncül bir biçimde ele alıyor ve bizleri rafine ve sofistike bir müzikal dünyaya […]

8 yıllık ara sona erdi

Kül, 8 yıl aradan sonra yeni bir albümle geri dönüyor.

Müziklerinin yıllar içerisinde geçirdiği evrimin varacağı noktayı sabırla bekleyen ve bu zaman zarfında titizlikle çalışan Kül, kavramsal bir biçimde tasarladıkları bu yeni albümlerinde; müzikal içeriği, şarkı sözlerini, görsel tasarımı ve albüm fotoğraflarını bütüncül bir biçimde ele alıyor ve bizleri rafine ve sofistike bir müzikal dünyaya davet ediyor.

‘Ait ve Dair’ albümünde pek çoğu zincirleme bir biçimde birbirlerine eklemlenmiş ve böylelikle albüm içerisinde farklı tematik bölümler oluşturan 12 şarkı yer alıyor.

Aynı zamanda grubun üyelerinden de olan Mehmet Yaranona’nın prodüktörlüğünde, 2017 yılının Şubat ayında başlayan ve 2018 yılı sonuna kadar süren albüm kayıtları; Opus ve Deneyevi’nde, Mehmet Yaranona, Umut İsan, Koray Erkan ve Korhan Koray tarafından gerçekleştirildi. Albümün miksi Opus’ta Mehmet Yaranona ve Umut İsan tarafından, masteringi ise Babajim Stüdyoları’nda, Güven Ersoysal asistanlığında Pieter Snapper tarafından yapıldı.

Albümün fotoğrafları Begüm Koçum tarafından çekildi. Kapak tasarımına ise Studio Bigger ekibi imza attı.