80'ler MHP davası avukatı Mehmet Saral Sinan Ateş suikastına ilişkin yaptığı açıklamada, "Doğukan Çep hepimizle dalga geçti. Yalan söylüyor. Gönül olayı bütün detayıyla anlatsın istiyordu. Bütün detaylarıyla ortaya çıksaydı Türkiye için hayırlı olacaktı" dedi.

80'ler MHP davası avukatından Sinan Ateş açıklaması: Doğukan Çep hepimizle dalga geçti

80'ler MHP davası avukatı Mehmet Saral, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Halk TV'de Bengü Şap Babaeker'in sunduğu Nasıl Olacak programına konuk olan Mehmet Saral, cinayetin 'hasım' meselesi olmadığını vurgulayıp 'siyasi' olduğuna dikkat çekerek "Doğukan Çep hepimizle dalga geçti. Yalan söylüyor. Gönül olayı bütün detayıyla anlatsın istiyordu. Bütün detaylarıyla ortaya çıksaydı Türkiye için hayırlı olacaktı" dedi.

MHP ve Ülkü Ocakları'nın cinayete ilişkin açıklama yapması gerektiğini vurgulayan Saral, "Olağan şüpheliler kim? Sessizliğe bürünenler. Elimizde delil var mı? Bilmiyoruz. Kim adı geçen? MHP ve Ülkü Ocakları. Açıklama yapacaklar: Kardeşim bizim adımız geçiyor ama bizim olayla ilgimiz yok biz o kadar şerefsiz insanlar değiliz diyecekti. Bugün 8. gün hiç ses çıkmadı. Ses çıkarın bir şey deyin. İnsanlar size suçlu gözüyle bakıyor. Ya suçluluğun sessizliği. Ya Devlet Bey ilginç bir adam. Aklım almıyor. Niye sessiz kalınır" diye konuştu.

Sinan Ateş cinayetinin Cumhur İttifakı'na oy kaybettireceğini öne süren Saral, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz 12 Eylül nesli ülkücüleriz. Musa Bey'i siyasi hasımları vurmuş. Yanındaki ülkücü ölmüş. Çocuğu 15 yaşına gelince Bursa Ülkü Ocakları'na teslim etmiş. Aradan 20-25 yıl geçmiş çocuğunu bir tabutun içinde teslim ettiler.

“BU İŞ BURADA BİTMEYECEK”

Ya Ömer Çelik'i kekliyorlar. Ya o bizi saf sanıyor. Asla peşini bırakmayacağız. Bu iş burada bitmeyecek. Biz artık mezara yakın ülkücüleriz asla onlara Sinan Ateş'i yedirtmeyeceğiz. Hesabını soracağız asla orada rahat oturamayacaklar.”

Mehmet Saral, “Bu cinayet iktidarda taşları yeniden karacak bir cinayet mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bir kere MHP tabanından MHP yönetimine çok sert itiraz geldi. Bize öyle haberler geliyor ki MHP şu anda en perişan halini yaşıyor. Kendi tabanı kendi yönetimine çok öfkeli. Bunun da sandığa yansıyacağını düşünüyorum.

Cumhur İttifakı'na yüzde 1-2 arası zarar verdi. MHP takımı alışkanlıklardan vazgeçmiyor. Çoğu arkadaşım ya 50 yıldır partimi nasıl bırakayım? Şimdi aynı arkadaşlar beni arıyor çok öfkeliler. Ülkü Ocakları Başkanı'nı öldürmek ne demek ya. Ve sen buna sesini çıkarmıyorsun. Ne yapmış sana ya? 12 yıl genel merkezde çalışmış ya. Hele İsmet Büyükataman diye bir şahıs var 10 yıl danışmanlığını yapmış. İnsan bir başsağlığını esirger mi ya. O çocuk 5 kurşun yemiş be.

Bir de bize akıllar veriyorlar. Neymiş bizim bilmediğimiz? Bunun hesabını verecekler. Çıkıp konuşacaklar.

'MAFYAYLA KOL KOLA GEZİYORSUNUZ'

Genel Başkan Yardımcısı tweet atmış "bizim mafyayla ilişkimiz yok" diye. O resimler ne? Mafyayla kol kola geziyorsunuz. Bu olay 20. olay.

O Olcay Kılavuz diye bir şahıs var. En uzun süre Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış. Ne kadar Devlet Bahçeli'yi eleştiren şahıs varsa tuzak kurdu darbetti. Tuzak kurdu saldırdı. Saldırdığı insanlar da ömrünün çoğu cezaevinde geçmiş.”