80 okulda Covid-19 vakası

Buse İlkin Yerli

Bütün uyarılara rağmen seminer çalışmalarının yüz yüze yapılması nedeniyle koronavirüs görülen okul sayısı her geçen gün artıyor. Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada önceki gün virüs bulaşan okul sayısı 34’ken, dün bu sayıya 46 okul daha eklendi. Böylece Covid-19 görülen okul sayısı 80’e yükseldi.

Eğitim Sen’in açıklamasına göre dün İstanbul’da 7; Ankara ve Karabük’te 5; Diyarbakır, Amasya ve Niğde’de 3; Adana, Eskişehir, Kars, Kocaeli, Kütahya’da 2; Afyon, Bitlis, Elazığ, İzmir, Mardin, Muğla, Ordu, Sinop, Trabzon ve Van’da 1 okulda Covid-19 görüldü.

Eğitim Sen’den konuya ilişkin olarak şunlar dendi:

“Eğitim için ne kadar hazırlıksız olduğunu gördük. Öncelikle ifade etmek gerekir ki, MEB yönetimi salgına karşı etkili ve uygulanabilir bir stratejiye sahip değil. Okullarda alınması gereken önlemler ve bunların sürekliliğinin sağlanmasına dair ayrıntılı bir planlamaya da sahip değil. Daha da önemlisi, okulların açılabilmesi için gerekli ve zorunlu olan “ek bütçe ve ek atama” gündemlerinde dahi yok. Bu koşullarda okullarda bulunmanın yarattığı sağlık riskleri ile baş etmek tek tek eğitim emekçilerine ve öğrencilere bırakılmış durumda. Eğitim Sen bu konuda uyarıda bulanmaya, eleştiri ve önerilerini ifade etmeye devam edecek. Bugün merkezimize ulaşan vaka görülen okul sayısının bir önceki günden fazla olması bizleri kaygılandırmaktadır. MEB’in hızla sendikalarla bir araya gelerek yol haritası oluşturması artık bir tercih değil zorunluluk haline gelmiştir.”

***

Meclis’e taşındı

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, koronavirüs salgını hâlâ sürerken yüz yüze eğitime başlanacak olmasını Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a okulların yüz yüze eğitime ne kadar hazır olduğunu soran Şeker, gerekli hazırlıklar yapılmadan, tedbirler alınmadan okulların yüz yüze eğitime başlatılması sonucunda toplum genelini etkileyeceğini ifade etti.